SGK Türk-Almanya Danışma Günleri 5–7 Mayısta

SGK Türk-Almanya Danışma Günleri 5–7 Mayısta

SGK Türk-Almanya Danışma Günleri 5–7 Mayısta

SGK Konya İl Müdür Vekili Mevlüt Dindar “Türk ve Alman vatandaşlarını sosyal güvenlik hakları konusunda bilgilendirmeye yönelik olarak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Almanya Emeklilik Sigorta Kurumları arasında 05–07 Mayıs 2015 tarihleri arasında SGK Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nde Türkiye-Almanya Danışma Günleri düzenlenecektir. Danışma Günlerinden Antalya, Konya, Isparta ve Burdur illerinde ikamet eden Türk ve Alman vatandaşları ile bu kişilerin aile bireyleri yararlanabilecektir.

Konu hakkında yazılı bir açıklamada bulunan Dindar; “Danışma hizmeti, Türkiye-Almanya Sosyal Güvenlik Sözleşmesinin öngördüğü sosyal güvenlik haklarına (yaşlılık, malullük, ölüm ve hastalık halinde sağlanan yardımlar) ve yurtdışında geçen sürelerin borçlanma yoluyla değerlendirilmesine ilişkin soruların Türk ve Alman uzmanlarla birebir yapılacak görüşmelerle cevaplandırılması şeklinde gerçekleştirilecektir. Danışma hizmeti ücretsiz olarak Türkçe ve Almanca olarak verilecektir.

Danışma hizmetinden yararlanmak isteyenlerin 0312 432 12 26 veya 0312 432 12 29 numaralı telefonlardan randevu almaları ve danışma gününe mutlaka kimliği, Türk sigorta sicil numarası, varsa tahsis numarası, Almanya’da bulunduğu esnadaki ikamet ve çalışma yerlerine ait belgelerle gelmeleri gerekmektedir.

Türkiye-Almanya Danışma Günleri 5,6 ve7 Mayıs tarihlerinde saat:09.30–15.30 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Danışma Günlerinin yapılacağı yer: SGK Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Üçgen Mah. Sokullu Cad. No:3/ANTALYA Kamuoyuna önemle duyurulur.”dedi.