SGK ilaç protokolü için masaya oturuldu

SGK ilaç protokolü için masaya oturuldu

Türk Eczacılar Birliği ile SGK yetkilileri arasında SGK ilaç protokolünün ilk toplantı gerçekleştirildi. TEB heyeti toplantıda hazırladığı taslak metnini SGK yetkililere bir sunum yaparak aktardı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Müdürlüğünde gerçekleştirilen SGK İlaç protokolü toplantısı hakkında kamuoyunu ve meslektaşlarını aydınlatmak adına yazılı bir açıklamada bulunan 5. bölge Konya Eczacılar Odası Başkanı Cemil Karakap” Her iki heyetin katıldığı toplantıda “SGK İlaç protokolü” hakkında Türk Eczacılar Birliği heyeti görüşlerini iletti. Türk Eczacılar Birliği SGK Protokolü komisyonu’nca hazırlanan taslak metni ile ilgili yetkililere bir sunum yapıldı ve taslak metin incelenmesi amacıyla SGK kurum yetkililerine teslim edildi.

SGK Kurum yetkilileri ise, taslak metnin inceleneceğini ve kendilerinin de hazırladığı taslak ile birleştirilerek yeniden toplantı tarihini ileteceklerini söylediler.

Bilindiği üzere biz eczacılar Halkımızın ilaçlarını SGK ile yapmış olduğumuz protokol esaslarına göre karşılamaktayız. En son 2012 yılında imzalamış olduğumuz 3,5 yıl süreli protokol 30 Haziran 2015 de sona erdi. Bu tarih tam seçimlerin öncesi olması sebebiyle Kurumu ve Devleti zora sokmamak adına üst birliğimiz tarafından 30 Eylül 2015 tarihine kadar ertelendi. Bu süre içerisinde SGK ile Birliğimiz arasında görüşmelerin ilki 13 Ağustos 2015 tarihinde başladı. Eczaneler yıllardır sistemin aksamaması için çok büyük fedakârlıklarla vermiş olduğu hizmetlerin karşılığını kurumdan alamamışlardır. Bu süre içerisinde eczacılarımız Halk Sağlığını ön planda tutarak zararına dahi hastalarımızın ilaçlarını karşılamışlardır. Geldiğimiz noktada; artık eczanelerimizi işletemez durumdayız. Yıllardır yaşanan fiyat düşüşleri, geri alamadığımız KKİ farkları, SGK nun yapmış olduğu SUT değişikleri bizleri çok zor durumda bırakmıştır. Bu bizler üzerine yüklenen görevimiz olmayan işler(muayene ücreti tahsildarlığı vb.)de yapmamız gereken asli görevimiz olan ilaç danışmanlığı hizmetini yerine getirememize neden olmaktadır. Artık biz eczacılar asli görevimiz olan ilaç danışmanlığı hizmetini yapmak ve Halk Sağlığına katkıda bulunmak istiyoruz.