SGK Başkanı Bağlı:

SGK Başkanı Bağlı:

"Hangi dinden, hangi fikirden, hangi etnik kökenden ve hangi inançtan olursa olsun, hastanın kimliği tartışma konusu olmaz"

ANKARA (AA) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, hastalara yardım etmenin gönüllülük esaslı iş olduğunun ve bu gönüllülüğün temelinde insana verilen değerin yattığını belirterek, "Hangi dinden, hangi fikirden, hangi etnik kökenden ve hangi inançtan olursa olsun, hastanın kimliği tartışma konusu olmaz." dedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekleri Federasyonu (SADEFE) tarafından bir restoranda düzenlenen iftarda, evde sağlık ve bakım desteği alan hasta ve yakınları ile hastalara hizmet veren kurum ve kuruluşların yönetici ve çalışanları aynı sofrada bir araya geldi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan SGK Başkanı Bağlı, Cemil Meriç''in, "İnsanlar sevilmek için yaratıldılar, eşyalar ise kullanılmak için. Dünyadaki kaosun nedeni, eşyaların sevilmeleri ve insanların kullanılmalarıdır." sözlerini hatırlattı.

Hastalara yardım ulaştırmanın gönüllülük esaslı olduğuna dikkati çeken Bağlı, SGK olarak hayır hizmetlerini finanse etme taahhüdünde bulunduklarını söyledi.

"Kim, nerede vatandaşımıza dokunursa, sağlık hizmetinde vazife alırsa, onun finansmanını SGK sağlar." diyen Bağlı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve belediyelerin sosyal hizmetler konusunda başarılı çalışmalara imza attığını vurguladı.

SADEFE'nin mazlumu ve mağduru, kimlik sormaksızın koruma misyonu üstlendiğini dile getiren Bağlı, "Gönüllülüğün temelinde insana verilen değer yatıyor. Hangi dinden, hangi fikirden, hangi etnik kökenden ve hangi inançtan olursa olsun, hastanın kimliği tartışma konusu olmaz." ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 760 bin hastanın, yaklaşık 300 binine evde sağlık ve bakım desteği konusunda ulaşıldığını ve 400 bin hastaya daha ulaşılması gerektiği bilgisini veren Bağlı, "SGK başkanlığı yaparsınız, çok başarılı olursunuz. Sağlık Bakanlığında çalışır, belediye başkanlığı yapar, başarılı olursunuz ama bunların hepsi günün birinde geçer ancak yatakta yatan bir hastanın 'Allah razı olsun ibaresi' günün birinde büyük bir mükafat olarak size geri dönecektir." görüşünü paylaştı.

SADEFE Başkanı Gazi Alataş da amaçlarının hasta ve yakınlarıyla kaynaşmanın yanı sıra kurum ve kuruluşlarla koordineli çalışmaya dikkati çekmek olduğunu söyledi.

Sosyal hizmetler alanında çalışmanın özveri ve fedakarlıkla birlikte çevreden de destek gerektirdiğini dile getiren Alataş, SADEFE olarak uzun yıllardır devam eden hizmetlerinin gelişerek süreceğini kaydetti.

Bundan sonra Gönül Komşusu Projesi'yle de güzel işlere imza atacaklarını aktaran Alataş, hasta ve yakınlarının her konuda yanlarında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirtti.

SADEFE Onursal Başkanı Orhan Koç da Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının sağladığı evde bakım desteği hizmetlerinin son yılların en önemli çalışmalarının başında geldiğini söyledi.

Devletin bütün imkanları seferber edilse de hastaların gönüllerine dokunulmadığı sürece hizmetlerin eksik kalacağına işaret eden Koç, "Devletin şefkat eli olabilecek, hastanın başını okşayabilecek, onun gönlüne dokunabilecek gönül komşularının yerini hiçbir şey tutmaz." diye konuştu.

Koç, Etimesgut ilçesinde başlatılan, hastaların sosyal ihtiyaçlarını gidermeye gönelik Gönül Komşusu Projesi'ni Türkiye'ye yaymayı hedeflediklerini duyurdu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :