Seyyar tezgahından damaklara uzanan lezzet

Seyyar tezgahından damaklara uzanan lezzet

Adana'da babasından öğrendiği ve sır gibi sakladığı tarifle hazırladığı su böreklerini seyyar tezgahında gün doğmadan satışa sunan Tamtürk'ün, lezzeti kaçmasın diye 30 tepsiden fazla yapmadığı börek, müdavimlerince ilgi görüyor - Börek tepsilerini yerleşt

ADANA (AA) - YUSUF KOYUN - Adana'da baba mesleği börekçiliği 19 yıldır seyyar tezgahta devam ettiren Levent Tamtürk'ün özel tarifle günde sadece 30 tepsi hazırladığı ve tarifini sır gibi sakladığı börekten yemek isteyenler sabah erken saatlerde seyyar tezgah önünde kuyruk oluşturuyor.

Börekçiliğe 1968'de başlayan ve babasından öğrendiklerini geliştirerek kendine özgü bir tarifle ürününü hazırlayan Tamtürk (45), mesaiye her gün saat 03.30'da seyyar tezgahıyla yola düşerek başlıyor. Tamtürk, birçok kişinin uykuda olduğu saatlerde tezgahını kurduğu Yüreğir ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'ne ulaşıyor. Masa ve sandalyeleri kaldırıma kuran Tamtürk, daha sonra börekleri tezgahında sıcak tutmak için ocağı yakıyor.

Hazırlığını saat 04.30'da tamamlayan Tamtürk, gün doğumundan önce lambalarla aydınlattığı seyyar tezgahında satışa başlıyor. Günde 150 müşterinin geldiği tezgahtaki 30 tepsi börek saat 08.00-09.00 olmadan tükeniyor.

- Börek yemek isteyen uykusundan oluyor

Tamtürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her gün erkenden başladığı mesaisini 4 saatlik çalışmayla sonlandırdığını, böreklerini lezzet standardını koruyabilmek için sınırlı sayıda hazırladığını söyledi.

Geceden malzemelerini hazırladığı börek tepsilerini yola çıkmadan önce pişirdiğini aktaran Tamtürk, bu lezzeti tatmak isteyenlerin sabah erken saatlerde tezgahın önünde yoğunluk oluşturduğunu anlattı.

Tamtürk, mesleğe 1989 yılında 16 yaşındayken başladığını, 19 yıldır da kendi tezgahında satış yaptığını belirterek, şöyle dedi:

"Yaklaşık 8 yıl babamla çalıştıktan sonra seyyar tablada satışlara başladım. 19 yıldan bu yana aynı yerde satışlarımı yapıyorum. Rahmetli babamın mesleğini sürdürüyoruz. Ben babamın tarifiyle böreğin yapılışını öğrendiğim zaman bunu daha güzel yapabilmenin yollarını aradım. Önceki yıllarda su böreğinin üretiminde beyaz tuzsuz peynir kullanılırdı. Adana'da kaşarlı su böreği yapan ilk benim. Sürekli araştırarak, yenilikler yaparak lezzeti bu noktaya getirdim."

- Sosyal medya sayesinde ünlendi

Sosyal medyada hakkında yapılan paylaşımlar sayesinde ününün arttığını aktaran Tamtürk, çeşitli kentlerden gelen müşterilerinin olduğunu anlattı.

Tamtürk, il dışından da siparişler aldığına işaret ederek, "Bu siparişler için de erkenden hazırlık yapıyorum. Müşterilerin adreslerine böreği gönderiyorum." dedi.

- Tek şikayet, böreğin erken bitmesi

Börekçinin müdavimlerinden Ender Şire, sosyal medya aracılığıyla Tamtürk'ün her geçen gün daha tanınır hale geldiğini ifade etti.

Şire, bir arkadaşının Levent Tamtürk'ün tezgahını kurduğu yerin adresini verdiğini belirterek, "Levent Bey'in böreğinin tadına mutlaka bakmamı tavsiye etmişti. Ben de sosyal medyada benim gibi paylaşımlarda bulunan arkadaşlarımla buraya gelip böreğin tadına baktım. Çok beğendik. Kendisiyle ilgili tek şikayetimiz sabah erken saatlerde böreğin bitmesinden dolayı bu lezzeti her zaman tadamamak." sözlerine yer verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :