Şeyh Edebali Türbesi'nin bahçesine ''zeytin dalı'' diktiler

Şeyh Edebali Türbesi'nin bahçesine ''zeytin dalı'' diktiler

Bilecik'te, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere destek için yürüyen vatandaşlar, Şeyh Edebali Türbesi'nin bahçesine zeytin dalı dikti

BİLECİK (AA) - Bilecik'te, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütlerine yönelik Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere destek için yürüyen vatandaşlar, Şeyh Edebali Türbesi'nin bahçesine zeytin dalı dikti.

Sosyal medya üzerinden irtibata geçen yüzlerce kişi, akşam Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi.

Ellerinde Türk bayrakları ile buradan Şeyh Edebali türbesine yürüyen gruptakiler, Mehmetçiğe destek amacıyla slogan attı.

AK Parti Bilecik Gençlik Kolları Başkanı Onur Şeker, burada grup adına yaptığı basın açıklamasında, Zeytin Dalı Harekatının 46. gününde Afrin bölgesindeki operasyonun devam ettiğini hatırlatarak, ''Güya demokrasi söylemleri ile mazlum coğrafyaya kan ve gözyaşı taşıyan diğer devletlerden farklı olarak, mazlumların ümidi olan ülkemiz ve Mehmetçik, Afrin'de barışın ve huzurun temsilcisi olmuştur. Ülkemize karşı Afrin bölgesinden bugüne kadar yüzlerce saldırı olmuş, çok sayıda asker ve sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Ülkemiz, artık yapılması zorunlu hale gelen ve tamamen terör unsurlarını hedef alan Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin'de yaşayan sivil halka gerçekten de zeytin dalı uzatmış, umut ışığı olmuştur.'' dedi.

Açıklamanın ardından gruptakiler, Osmanlı İmparatorluğu'nun manevi kurucusu Şeyh Edebali'nin türbesinin bahçesine zeytin dalı dikti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :