Seydişehir’e yeni yüz

Seydişehir’e yeni yüz

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Konya Büyükşehir Belediyesi Emlak Yönetimi Daire Başkanı Fatih Sert ve Şube Müdürleri ile birlikte Seyidharun Veli Camii ve çevresi kamulaştırma alanı bölgesinde incelemeler yaptı.

Seydişehir’in sahip olduğu güzellikleri,  hak ettiği tarihsel ve çağdaş konumunu hayata geçireceği projelerle yeniden kazandırma konusunda çalışmalarını sürdüren Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Konya Büyükşehir Emlak Yönetimi Daire Başkanı Fatih Sert ile fikir alış verişinde bulundu.

 

Seyidharun Veli Camii çevresi düzenleme ve kamulaştırma projesinin ilçeye değer katacak bir proje olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;’’ Seyyidharun Camii ve çevresi ile bankalar caddesini bir araya getirecek olan yenileme ve sağlıklaştırma projemizin Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttüğümüz imar palanı ve kentsel tasarım projeleri tamamlandı.

 

Kamulaştırma yapılacak alanlarımız belirlendi. Konya Büyükşehir Emlak Yönetimi Daire Başkanı Fatih Sert ve şube müdürlerimizle birlikte bu gün incelemelerde bulunduk ve en kısa zamanda kamulaştırma bedellerinin tespiti için hak sahipleri ile görüşmeler başlayacak. Hazırlanan kentsel tasarım projemiz ilçeye katma değer katacak bir çalışma olacak’’dedi.

 

Uygulamayla hayata geçirilecek olan proje ile Seydişehir’in inanç turizmine ev sahipliği yapacağını ifade eden  Başkan Tutal, ilçenin ticaret bölgesinde sosyal ve kültürel alanlar oluşturarak, yoğun yapılaşmış bölgesinde önemli bir ihtiyacın karşılanacağını kaydetti.