Seydişehir’e yatırımlar devam ediyor

Seydişehir’e yatırımlar devam ediyor

Özmedi İnşaat Seydişehir O.S.B de 43 bin m² arsa tahsisi ile başladığı yatırımı ile 2-3 ay içerisinde faaliyete başlıyor.

 Merkezi Antalya’da bulunan ve 10 yıldır beton elemanları, bims, asmolen ve izolasyonlu hafif yapı malzemesi üretimi yapan inşaat firması, üretimi arttırmak, hizmet alanını daha da genişletmek amacıyla Seydişehir’den gelen yatırım çağrılarını değerlendirdi. Firma 2. Fabrikasını Seydişehir Organize Sanayi Bölesi (O.S.B.)’ ne açmak için ön raporlarını tamamladı. 43 bin m² arsa üzerine kurulması planlanan fabrikanın arsa alımını yapan Özmedi İnşaat Ltd. Şti. 3 yıl içerisinde 10 milyon liralık yatırım yapmayı planlıyor.

 “Teklif Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’dan geldi”

Seydişehir’de ekonomiyi yükseltmek ve ilçeyi büyükşehir standartlarına getirme çabasında olan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal gerek O.S.B bölgesi için gerekse diğer sektördeki yatırımcılar için teklif çağrılarını sürdürüyor. Seçimlerden bu yana birçok büyük projenin altına imzasını atan Başkan Mehmet Tutal O.S.B. ne yeni bir firmanın kurulmasına destek oldu.

“45-50 kişi için istihdam alanı oluşacak”

İşletmenin tam olarak faaliyete geçmesi ile 45-50 kişiye istihdam sağlayacağını belirten Özmedi İnşaat Firmasının Genel Müdürü İbrahim Soğuksu, yaklaşık 8 ay önce Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın Seydişehir O.S.B ye yatırım çağrısı üzerine değerlendirmeler yaptıklarını belirtti. “Seydişehir’den yapılan cazip davete karşılık bizde yatırım için karar aldık.” Diyen Soğuksu, ilk olarak Ortakaraören Mevkisinde bulunan Pomza ocaklarının ruhsat ve büyük CET raporunu aldıklarını söyledi. CET raporunun alınması ve diğer tüm ruhsatların hazırlanması ve bürokratik engellerin aşılmasında desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a teşekkür eden İbrahim Soğuksu, “Başkanımızın yatırım ve istihdam konusundaki destekleri bizi memnun etmiştir. Firmamız adına kendisine teşekkür ederiz.” dedi.  Seydişehir’de yatırım konusunda destek veren diğer tüm yetkililere de teşekkür eden Özmedi İnşaat Genel Müdürü İbrahim Soğuksu, üretimin önümüzdeki 2-3 ay içerisinde başlayabileceğini söyledi.