Seydişehir’den Kudüs’e selam

Seydişehir’den Kudüs’e selam

Seydişehir Sivil Toplum Platformu” tarafından 15 Aralık Cuma Günü saat 13:45 de Muallimhane Camii yanı, Hükümet Konağı önünde ortak basın açıklaması düzenlendi.

 

 

Seydişehir Belediyesi ve Seydişehir Sivil Toplum Kuruluşlarının yer aldığı “Seydişehir Sivil Toplum Platformu” tarafından 15 Aralık Cuma Günü saat 13:45 de Muallimhane Camii yanı, Hükümet Konağı önünde ortak basın açıklaması düzenlendi. Basın Açıklamasından önce Seydişehir Alaylar Camii İmamı Hüsameddin Günay tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Daha sonra Seydişehir Sivil Toplum Platformu adına Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal basın açıklaması yaptı. Tutal, “Bu karar, uluslararası hukuka ve hakkaniyete dayanmayan, tarihin akışına ters düşen bir karardır. Bütün Türkiye ve dünyada olduğu gibi biz de Seydişehir’den haykırıyoruz. Bu kararı tanımıyoruz.” Dedi.

“Bir Hadis-i Şerif’te Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Sizden herhangi biriniz bir kötülük gördüğünde onu eliyle değiştirsin. Eğer buna güç yetiremezse diliyle değiştirsin. Buna da güç yetiremezse kalbiyle buğz etsin. Bu ise imanın en zayıf mertebesidir diyor. Biz de bu Hadis-i Şerif’e uyarak buradan dilimizle ABD’nin Müslümanlara ve Filistinlilere bu zalimce davranış kararını kınıyoruz. Onun için burada toplandık." şeklinde konuştu.

Tutal ‘ın açıklaması sırasında gençler tarafından İsrail ve ABD aleyhine sloganlar atıldı. Başkan Tutal gençlerin sloganlarından sonra “Ülkemizde ve Filistin’de böyle gençlerimiz olduğu müddetçe bizleri kimse yıkamaz. Yeter ki gençlerimiz böyle olsun, yeter ki birlik, beraberlik olsun.” Dedi ve açıklamalarına devam etti.

Kudüs’ün Müslümanlar için son derece önemli olduğunu belirten Tutal: “Tarihin akışına baktığımızda bu kutsal bölgeler Müslümanların elinde bulunduğu zamanlarda buranın halkı adil bir şekilde yaşamıştır. Ama ne zaman Müslümanların elinden çıktıysa bu coğrafya kan gölüne dönmüştür. Buradan bugün hep beraber dua ederek ilk mescidimiz olan bu mübarek yerin, işgalcilerin elinden kurtulmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz” dedi.

Seydişehir Müftüsü Kemal Demirel tarafından dua yapıldı ve basın açıklaması sona erdi.Haber Merkezi