Seydişehir'den kısa kısa

Seydişehir'den kısa kısa

KONYA (AA) - Seydişehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Yağlı Pehlivan Güreşleri, kortej yürüyüşüyle başladı. Seydişehir 2. Yağlı...

KONYA (AA) - Seydişehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Yağlı Pehlivan Güreşleri, kortej yürüyüşüyle başladı.

Seydişehir 2. Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin açılışı, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı ile Seyyid Harun Veli Camisi arasındaki güzergahta yapılan kortej yürüyüşüyle yapıldı.

Yürüyüşe, güreşçilerle Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Burak Çelik, İlçe Müftüsü Kemal Demirel ile güreş ağası Mustafa Başer ile halk katıldı.

Yürüyüşün ardından cazgırların sunumuyla Belediye Başkanı Tutal'ın himayesinde gelecek yılki güreşler için açık artırma usulüyle ağalık yarışı yapıldı.

Yaklaşık 20 kişinin katıldığı ağalık yarışını, iş adamı Osman Nuri Bakırcı kazandı.

- Tutal'dan 1 Mayıs mesajı

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Tutal, mesajında, büyük ve güçlü Türkiye hedefleri için emek ve alın terleriyle gece gündüz çalışan tüm işçilerin gününü kutladığını belirtti.

Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşılmasında, en büyük payın üreten işçi ve emekçilerde olduğunu ifade eden Tutal, şunları kaydetti:

"Bizler alın terinin önemini bilen, insanlığa örnek bir dayanışma kültürünü yüzyıllardır yaşatan büyük bir medeniyetin savunucularıyız. Hükümetimiz, milletimizden aldığı güçle, daha huzurlu, hak ve hürriyetlerine saygı duyan özgürce yaşanabilen bir Türkiye için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Birlik ve beraberliğe her zamandan daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde özel gün ve gecelerimizin anlamı daha da artmaktadır. Umuyorum ki böyle günler birliğimizin ve berberliğimizi pekiştiği ve emeklerimizin nihayete kavuştuğu günler olur."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :