Seydişehir'de "Yağ Balığı" Araştırılıyor

Seydişehir'de "Yağ Balığı" Araştırılıyor

KONYA (AA) – Suğla gölünde nesli kaybolmaya yüz tutan yağ balığı, koruma amaçlı proje kapsamında araştırılıyor.Ereğli Su Ürünleri Araştırma...

KONYA (AA) – Suğla gölünde nesli kaybolmaya yüz tutan yağ balığı, koruma amaçlı proje kapsamında araştırılıyor.

Ereğli Su Ürünleri Araştırma İstasyonu yüksek mühendislerinin katılımı, Seydişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle yağ balığını araştırmak için alan çalışması yapılıyor.

Seydişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yavuz Ünüvar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suğla Gölünde yer alan ve nesli tükenme riski altındaki yağ balığını araştırmak için bölgede çalışma yaptıklarını söyledi.

Bölgede ki yağ balığı potansiyelini çoğaltmak için çalıştıklarını vurgulayan Ünüvar, "Suğla gölüne akan pınar ve kanallarından yağ balıklarından numune alıyoruz. Sonra alınan numuneler Eğirdir'e götürülerek gerekli araştırma ve incelemeye tabi tutulacak. Buradaki Elagöz pınarında ölçümler yaptık. PH ve oksijen değerlerini ölçerek buradaki balıklar için yaşam koşullarının ne kadar uygun olduğunu tespit etmeye çalışıyoruz. Yağ balığının üretilmesi yönünde olumlu netice alınabilirse milyonlarca yağ balığı göle ve kanallara salınarak çoğalmasını sağlayacağız. Balığımızı koruma amaçlı yaptığımız proje inşallah hayırlı olur" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı