Seydişehir’de şehitler için hatim duası

Seydişehir’de şehitler için hatim duası

Konya’nın Seydişehir ilçesinde, 15 Temmuz tarihinde darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler için hatim duası yapıldı.

Seyitharun Veli Cami İmamı Süleyman Koyuncu ve Alaylar Cami İmamı Hüsamettin Günay’ın kıldırdığı yatsı namazının ardından meydanda toplanan vatandaşlara cüzler dağıtıldı. Dağıtılan cüzler okunduktan sonra darbe girişiminde şehitlik mertebesine ulaşan polis, asker ve sivil vatandaşların ruhlarına bağışlanmak üzere İlçe Müftüsü Kemal Demirel tarafından hatim duası yapıldı. Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’da şehitlere Kur'an’ı Kerim okuyarak hatim duasına katıldı.

15 Temmuz gecesi vatanını, bayrağını ve milletini korumak için şehit düşenler için meydanda toplanan vatandaşlarla birlikte cüzler okuyarak hatim indirdiklerini ve dua ettiklerini aktaran Başkan Tutal, “Allah onlardan razı olsun. Seydişehir’de bütün yöneticilerimiz, vatandaşlarımız ilk andan itibaren tek vücut olarak darbecilerin hesaplarını boşa çıkararak mili irade nöbetimize belediye meydanında devam ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tavrımız değişmeyecek. Canımız pahasına bu vatana, bu bayrağa ve milli iradeye sahip çıkacağız” dedi.