Seydişehir’de metruk binalar yıkılıyor

Seydişehir’de metruk binalar yıkılıyor

Seydişehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kırsal mahallelerde tehlike arz eden metruk yapıların yıkımına başlandı.

 

Seydişehir Belediyesi kırsal mahallerde bulunan bakımsız yıkılma ve çökme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan, bulunduğu çevrede tehlike saçan metruk ve terk edilmiş binaları yıkıyor.

Seydişehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri, metruk halde bulunan, halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki terk edilmiş yapıları gelen talep ve şikayetler doğrultusunda t tespit ediyor; sahipleri ile iletişime geçiyor ve yapı sahiplerinin rızasını aldıktan sonra yasal zemin oluşturarak metruk binaların yıkımı gerçekleştiriyor.

Kırsal mahallerde bulunan, çevre ve görüntü kirliliği yaratan, sosyal tehlike arz eden yapıların temizlendiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;" vatandaşlarımızın can güvenliğini tehlikeye atan, görüntü kirliliği oluşturan, çevre sağlığını olumsuz şekilde etkileyen,uygunsuz şekilde kullanılan metruk yapıları tespit ederek sahiplerinin de rızası alındıktan sonra yıkım işlemini ekiplerimiz gerçekleştiriyor. Ayrıca bu yapmış olduğumuz çalışma ile çarpık yapılaşmanın önüne geçilerek görüntü kirliliğini ortadan kaldırıyoruz. Merkez ve kırsal mahallerimizde tehlike arz ede çevreye zarar veren ve görüntü kirliliği oluşturan binalarımızı yıkım çalışmalarımız yasal mevzuat çerçevesinde önümüzdeki günlerde devam edecek" dedi