Seydişehir'de karpuz yarışması

Seydişehir'de karpuz yarışması

KONYA (AA) - Konya'nın Seydişehir ilçesinde Kalkınma Şöleni etkinlikleri kapsamında karpuz yarışması düzenlendi. Kuğulu Park'ta yapılan yarışmaya,...

KONYA (AA) - Konya'nın Seydişehir ilçesinde Kalkınma Şöleni etkinlikleri kapsamında karpuz yarışması düzenlendi.

Kuğulu Park'ta yapılan yarışmaya, ağırlıkta 24, lezzette 27 çiftçi katıldı.

Her iki yarışmada ilk üçe giren üreticilere ödül olarak toplam 12 bin karpuz fidesi verildi.

Ağırlık yarışında 22,5 kilogramla Ramazan Yeşil birinci, Mustafa Ekinci ikinci, Ömer Arslan üçüncü oldu.

Lezzet yarışında, Mehmet Şahin birinci, Mustafa Ünvar ikinci, Mustafa Ekinci üçüncülüğü elde etti.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Ünüvar, konuya ilişkin açıklamasında, Seydişehir'de tarım ve hayvancılığın gelişmesi bakımından önemli adımlar atıldığını söyledi.

Her iki dalda ilk üçe giren çiftçiye 35 bin lira değerinde fide verildiğini dile getiren Ünüvar, "Jüri üyeleri karpuzlarda ağırlık, tat, aroma ve rengine göre seçim yaparak puan verdi. Yarışmaya katılan üreticilerimizi kutluyorum." ifadesini kullandı.

Seydişehir deyince akıllara suğla ovasının geldiğini belirten Belediye Başkanı Mehmet Tutal, "Bugün karpuzun tanıtımı için buradayız. Şöyle bir baktığımız zaman maşallah diyesim geliyor. Tarım ürünleri yetiştirmenin yanı sıra tanıtım da çok önemli. Biz de bu tanıtıma bir nebze yardımcı olmaya çalışacağız." dedi.

Dereceye girenlere ödüllerini Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Tutal ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :