Seydişehir'de imar revizyon çalışmalarına hız verildi

Seydişehir'de imar revizyon çalışmalarına hız verildi

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediyesi, ilçede imar revizyon çalışmaların hız verdi.

Seydişehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında Yenicami ve Sofuhane Mahallelerinde yapılaşmanın durdurulması kararı almıştı. Bölgede site tarzı, güvenlikli alanların oluşturulabileceği şekilde yapılaşmaya imkan verecek bir imar planı oluşturulması hedefleniyor. İmar revizyon çalışmalarında bölge halkının sosyal yapısı ve yaşam şeklinin de göz önünde bulundurularak çalışmaların yapılacağını kaydeden Seydişehir Belediyesi İmar Müdürlüğü ekipleri, mevcut imar planı ile yapılaşmaların tamamlanması halinde bölgede hiçbir yeşil alan, otopark ve benzeri diğer sosyal altyapı alanları ile yayalar için güvenli yollar oluşturulamayacağı, ayrıca birbirine bitişik bina kütlelerinin ortaya çıkacağı ve çarpık bir mahalle dokusunun oluşacağını belirtti.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, modern şehircilik anlayışına uygun, daha erişilebilir yolların bulunduğu, yeşil alan diğer sosyal ve kültürel ihtiyaçların karşılanacağı, nitelikli yaşam alanlarını oluşturacak mimari ve estetik projelerin ortaya çıkacağı bir bölge oluşturmayı planladıklarını söyledi.

Bölgede yaşayanların taşınmazlarının da değer kazanacağını kaydeden Başkan Tutal, “İlçemizin bazı benzerlik gösteren bölgelerinde de imar revizyon çalışmalara hız verilecek. Öncelikle bu mahallelerde çalışmalar başlatılacak. 18. madde uygulaması olan bölgelerde de benzer çalışmaları yapmayı hedefliyoruz. Planlama çalışmalarının süresi, planların onaylanması ve diğer yasal şartların yerine getirilmesi gibi süreçler göz önünde bulundurulduğunda 2017 yılının ortasında Yenicami ve Sofuhane mahallelerini kapsayan bölgemizde inşaat faaliyetlerine başlanacak şekilde hazırlıklar yapılmaktadır” dedi.