Seydişehir'de hayvan pazarı açıldı

Seydişehir'de hayvan pazarı açıldı

KONYA (AA) - Seydişehir ilçesinde perşembe günleri kurulacak canlı hayvan satış pazarı törenle açıldı.Belediye Başkanı Mehmet Tutal, pazarın açılışında yaptığı konuşmada, sivil...

KONYA (AA) - Seydişehir ilçesinde perşembe günleri kurulacak canlı hayvan satış pazarı törenle açıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, pazarın açılışında yaptığı konuşmada, sivil toplum kuruluşlarının istek ve talepleriyle hayvan satış pazarının açıldığını belirtti.

Belediye olarak pazar için imkanları seferber edeceklerini dile getiren Tutal, "İlçemizin yönetimini istişare metoduyla yapmaktayız. Et ve süt üreticiler birliği ve oda başkanlarımızın talebiyle yıllar sonra tekrar hayvan satış pazarımızı oluşturmuş bulunuyoruz. Pazarın yaşaması alıcı ve satıcıların arz ve talepleri ile olacaktır. İlçe ekonomimizin hareketliliğini sağlayacağız" dedi.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bülent Tunç ise Türkiye'de tarım ve hayvancılık yapmaktan başka seçenek bulunmadığını vurgulayarak, "Yapabileceğimiz iş hayvancılık ve tarım. Bunun bedeli ne olursa olsun üretmeliyiz. Üretime devam etmeliyiz. Pazar yerimize sahip çıkmalıyız" diye konuştu.

Açılışa, Ahırlı, Bozkır, Yalıhüyük Belediye Başkanları, Seydişehir Belediyesi Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Ilgın, Akşehir, Ereğli, Çumra, Kadınhanı, Manavgat, Konya Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı