Seydişehir’de  15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

Seydişehir’de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilmek istenen kanlı darbe girişiminin İkinci yıl dönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Seydişehir’de de çeşitli etkinliklerle anıldı.

İki yıl önce kanlı darbe girişiminde Seydişehir meydanlarını doldurarak demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar yine meydanları doldurarak iki  yıl sonra nöbetine devam etti.

15 Temmuz Milli İrade Meydanına nöbet için gelen vatandaşlara program öncesi Belediye Başkanı Mehmet Tutal tarafından  Türk Bayrağı dağıtıldı.

seydisehir’de--15-temmuz-demokrasi--(2).jpg

Akşam Namazı  için Seyidharun Cami'de buluşan protokol üyeleri ve Seydişehirli vatandaşlar mehteran eşliğinde 15 Temmuz Milli İrade Meydanına yürüdü.

Uludağ Caddesi, Hürriyet Caddesi ,Atatürk Caddesi, Milli Egemenlik Caddesi  güzergahından 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’na kadar yürüyen vatandaşlar burada nöbet yerlerini aldı.

Programa Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami Korkmaz,AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer , MHP İlçe Başkanı Abdullah Söğüt, İlçe Müftüsü Kemal Demirel ,  daire müdürleri, STK başkanları ve binlerce vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla devam eden programda Başkan Tutal, birilerinin bu milletin birlik ve beraberliğini görmesi gerektiğini kaydetti.

İki yıl önce darbe teşebbüsü denildi ama bu bir darbe teşebbüsü falan değildi diyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal; memlekete ihanet hareketi idi. Herkes güllük gülistanlık bir ortamda gülerken oynarken, böyle bir durum yaşandı. 15 Temmuz'da biz iki konuyla karşı karşıya kaldık. Bunlardan birisi ihanet hareketi , diğeri ise bu kahraman milletin ayağa kalkışı olan  kıyam hareketi idi. İhanet hareketi tarih boyunca görülmüştü fakat bunu gibisi görülmemişti. Çünkü bu ihanet hareketi Allah'la aldatma şeklinde idi. Allah'ın ayetlerine , Hazreti Peygamberin  sözlerine baktığımız zaman bize silah çekenler bizden değildir. Bizi aldatanlar asla bizden değildir buyurmuşlardır. Bu milleti aldatmışlardır. bu millete o gece silah çekmişler, silah çekmeyle de kalmamışlar bu milletin temsilcilerinin  bulunduğu, meclisinin bombalanması ,güvenliği sağlaya genel kurmay , emniyet müdürlüğü, ve özel harekatın ,Cumhurbaşkanlığının bombalanmasıyla devam etmiştir. Böyle bir ihanet hareketi ile karşılaşılmıştır" dedi.

 Allah hiç bir haini , hiçbir günahkarı sevmez buyurur "diyen Başkan Tutal; ihanet edenleri savunmak Allah'ın kitabının neresinde var. Bu gün pişman olanların yanında, kuyruğunu dik tutmaya çalışanlarda var. Biz Müslüman olarak aynı durumu yaşamamak için Allah'ın kitabı ve Peygamberin sünnetine göre hayatımızı yönlendirmemiz gerekiyor. Bir kimsenin namazı ,orucu diğerlerine ölçü olmaması gerekir. Onun ne konuştuğuna , onun nasıl davrandığına , emanet edilen bir şeye nasıl davrandığına bakın buyurur Hz. Peygamber. Bunun için   bu ölçülere göre hareket ettiğimiz zaman bir sıkıntı olmayacaktır.

15 Temmuz'u hamasi nutuklarla kutlama zamanı değil, 15 Temmuz'dan ibret alıp, yolumuza ona göre devam etme zamanıdır. Bunun için tekrar bir daha ihanet hareketiyle karşılaşmamak , tekrar bir daha yanlışa düşmemek  ve bugün kendi değerlerimizi ana kaynağımız kitabımızdan ve peygamberimizden  öğrenmek gerekir.

seydisehir’de--15-temmuz-demokrasi--(3).jpg

15 Temmuz'un bir diğer boyutu ise ihanet hareketinin yanında  tarih boyunca bu milletin kimseye boyun eğmediği, kimseye kul olmadığı, hiç bir zorluğa eyvallah etmediği ve dik durduğunun kanıtıdır. Bu millet gerek içeriden , gerek dışarıdan ihanet hareketi ile karşılaşmıştır. 15 Temmuz İhanet hareketine karşı bir direniş hareketi oluşturmuştur. Son haçlı saldırısının püskürtülmesi gibi bu milleti kahraman evlatları tarafından hain girişim püskürtülmüştür. Adeta Çanakkale ruhu yeniden canlanmıştır. Ve tarihe 15 Temmuz ruhu olarak geçmiştir. 15 temmuz'da ayrı düşünceden ve farklı duygunlardan olan her türlü  kardeşimiz mücadele etti. Yerine göre tankların önüne yattı, 5 dakikada tank kullanmayı öğrendi. Cumhurbaşkanımız canını hiçe saymasaydı , ölümü göze almasaydı ve ölümüne İstanbul'a inmemiş olsaydı ve o daveti yapmamış olsaydı belki insanımız bu cesareti gösteremeyecekti. Bu milletin gayreti ile  Başkomutanın cesareti ile,  Allah'ın lütfuyla  bu tehlike bertaraf edilmiştir.İstiklal Marşımız için söyleriz ya Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın, o günleri yaşamayalım diye, Allah bir daha bu millete 15 Temmuzları yaşatmasın inşallah. Biz  15 Temmuz ruhunu devam ettirdiğimiz sürece Allah bunları bize tekrar yaşatmaz. 15 Temmuz Gecesi Seydişehir  sokaklarda idi. 30 gün birlikte nöbet tutuk.Geçen yıl aynı coşkuyla nöbet tuttuk. Bugün yine buradayız. Bu ruhla devam ettiğimiz sürece içerde ve dışarıdaki hainler bu millete diş geçirememiştir ve geçiremezde. Ben bu duygu ve düşüncelerle katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum" dedi.

seydisehir’de--15-temmuz-demokrasi--(4).jpg

İki yıl önce aziz milletimizin yazdığı 15 Temmuz Destanı iftihar duygusu günümüzdeki en son iftihar halkamızdır diyen Kaymakam Aydın Erdoğan; yüzlerce yıl olduğu gibi aziz milletimiz 15 temmuz gecesi yaşanılan girişimi basireti,birlik ve beraberliği, ve cesareti ile bu hain girişimi bertaraf etmiştir. 15 Temmuz gecesi milletimiz Çanakkale ve istiklal harbinde olduğu gibi bağımsızlığına, onuruna ve bağımsızlığına uzanan elleri kırarak  bir kez daha iradesine sahip çıkmıştır.Kadını erkeği, genciyle , yaşlısıyla Türk Milleti o gece bütün farkındalıklarını bir  tarafa  bırakarak bir bütün halinde FETÖ'nün ,işgal teşebbüsünü akamete uğratmıştır.Elindeki bayraktan ve göğsündeki imandan başka  bir silahı olmadan, tanka, savaş uçağına kafa tutan, tek amacı şehadet olan bu millet Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına uymuş ve hainlerin bütün planlarını alt üst etmiştir. 15 Temmuz alelade bir darbe kalkışması değildir.Her ayrıntısı hesaplanmış, küresel sahipleri ve yerel hainleri olan bir teşebbüsüdür. Bu hain darbe girişimine karşı çıkan evlatlarımız sadece bizim için şehit olmamışlardır. Aynı zamanda dünya mazlumlarının son kalesini savunmak için şehit olmuşlardır. Yüzyıllardır islamın sancaktarlığı yapan milletimiz o hesaplanmış geceyi bir hesaplaşma gecesine çevirmiş yıllardır, kardeş kavgaları ve terörle adeta nefes aldırılmayan demokrasimize sahip çıkılmıştır.Bu aziz milletin bayrağı şanlı, vatan toprağı ise kutsaldır."şeklinde konuştu.

Program daha sonra Seyitharun İlahi Gurubunun ilahileri  ve Morton gurubunun  seslendirdiği  ezgiler ve şiirlerin okunması ile  devam etti. Alandaki vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hitabından sonra demokrasi nöbetine devam etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü programında Seydişehir Belediyesi tarafında alanda bulunan vatandaşlara kandil simidi, çay, poğaça ikram edildi.

seydisehir’de--15-temmuz-demokrasi--(5).jpg