Seydişehir Türk Hava Kurumu'ndan Teşekkür

Seydişehir Türk Hava Kurumu'ndan Teşekkür

Konya’nın Seydişehir ilçesinde, Türk Hava Kurumu geçtiğimiz Kurban Bayramında kendilerine destek olanlara ve derilerini Türk Hava Kurumuna bağışlayan vatandaşlara ve kuruma katkısı olanlara teşekkür etti


Türk Hava Kurumunda düzenlenen programa Başkan Enes Acar ve yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Basın açıklamasını yapan Yönetim Kurulu Üyesi Tülin Pinici, 2013 yılında 2860 sayılı yasanın genişletilmesi ile kurban derisi toplama kanunu değiştirilmiş ve vatandaşlar kurban derilerini istedikleri yere verebilmeleri ile Türk Hava Kurumunun deri gelirleri önceki yıllara göre yüzde 90 oranında düştüğünü söyleyerek, “ 2013 yılında şubemiz, sadece ilçe merkezimizde yapılan faaliyetle 93 koyun, 274 keçi ve bin 800 kilogram sığır derisi toplayabilmiştir. 2014 yılında ise, 14 Ağustos 2014 tarihinde Karamanda yapılan 2’inci ihale neticesinde ilçemizin derileri koyun 7,15 TL, keçi 8,20 TL ve sığır derisinin kilosu 3,10 TL den satılmıştır. 2014 yılı Kurban Bayramı faaliyet döneminde, geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 50 artış sağlayarak 132 koyun, 430 keçi ve 2 bin 320 kilogram sığır derisi toplanmıştır. Kurban derisi toplama faaliyet döneminde, bizlere araç ve personel desteğini esirgemeyen başta İlçe Kaymakamımız Sayın Tuncay Sonel olmak üzere, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Tutal’ a, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürümüz Sayın Yavuz Ünüvar’a, Kızılay Derneği Şube Başkanı Sayın Teyfik Balcı’ya, gerek şubemize telefonla ulaşıp kurban derisini vermek isteyen, gerekse şubemize gelerek kurban derisini bizzat THK ya veren tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ederiz. Deri toplama faaliyeti sonrası elde edilen bu gelirle ülke genelinde her yıl 300 bin gencimize ücretsiz havacılık eğitimi veriyoruz. Orman yangınlarına havadan müdahale ediyoruz, uçaklarımızla hasta ve yaralılarımıza hava ambulans desteği sağlıyoruz, İlk yerli uçağımızın yapımına katkı sağlıyoruz, şehit çocuklarımıza üniversitemizde tam burslu eğitim veriyoruz” dedi.
Türk Hava Kurumu camiası olarak, bu hizmetleri yaptıkları için mutlu olduklarını söyleyen Pinici “Halkımızın gönlündeki yerini yapacaklarımızdan çok, yaptıklarımızla dolduracağımızdan kuşkumuz yok. Bu günlere halkımızın desteğiyle geldik, yine sizlerin desteği ile ilerleteceğiz. Ulu Önder Atatürk’ün “ İstikbal Göklerdedir” sözü Türk Hava Kurumu’nun sönmeyen meşalesidir” diye konuştu.