Seydişehir-Taraşçı arası yaya ve bisiklet yolu yapımı başladı

Seydişehir-Taraşçı arası yaya ve bisiklet yolu yapımı başladı

AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekci, Seydişehir Dörtyol Kavşağı ile Taraşçı Mahallesi arasındaki yaya ve bisiklet yolunun yapımının başladığını bildirdi.Tüfekci,...

  AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekci, Seydişehir Dörtyol Kavşağı ile Taraşçı Mahallesi arasındaki yaya ve bisiklet yolunun yapımının başladığını bildirdi.

Tüfekci, yaptığı açıklamada, 8 kilometrelik yolun sıcak asfaltla kaplandığını, kısa sürede bisiklet ve yaya yoluyla projeye hayat vermek istediklerini söyledi.

8 kilometrelik hattın bitmesi ile vatandaşlara alternatif ve sağlıklı bir yol hattı sunacaklarını dile getiren Tüfekci, "İlçemizin ihtiyaçlarını da gözeterek çalışmalar yapmaktayız. Yol bir bütün olarak sağlıklı yaşam konusunda da örnek projelerin arasında olacak. Bu nedenle önemsiyoruz" dedi. 

Projenin kentte yaşayan herkesin yürümeyi ve bisiklete binmeyi özendireceğine dikkat çeken Tüfekci, yolun bitmesi ile bisiklet binmeyi ve aynı zamanda spor yapmayı teşvik etmek istediklerini dile getirerek, "Biz ilçemize yakışan bir çalışma ile bu konuda da Avrupa kentlerini geçen bir marka kent olmak niyetindeyiz" diye konuştu.

İş makinelerinin şu anda çalışmalarına ara vermeden devam ettiğini anlatan Tüfekci, şunları kaydetti:

"Hükümetimiz sağlıklı yol çalışmalarına önem vermektedir. Bisiklet ve yaya yolu çalışması kentimizi ayrıcalıklı ilçeler arasına sokacaktır. Projenin sona ermesi ile birlikte sağlıklı yaşama da etki etmiş olacağız. Ayrıca bu örnek projeyle vatandaşlarımızın spora teşvik edilmesi açısından değerlidir. Yolun sıcak asfalt kaplamasıyla birlikte tamamı 8 milyon liraya mal oldu."

Kaynak:Haber Kaynağı