Seydişehir belediyesinden okullara trafik parkuru

Seydişehir belediyesinden okullara trafik parkuru

Seydişehir Belediyesi tarafından Çogep (Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı) projesi kapsamında okul bahçelerine trafik eğitim parkurları çizgi çalışması yapıldı.

Seydişehir'de eğitim gören anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yaya ve araç trafiği ile ilgili bilinçlendirme çalışması için Seydişehir Belediyesi bir ilki gerçekleştirdi.

ÇOGEP kapsamında başlatılan ve Seydişehir Belediyesinin de proje ortağı olduğu proje trafik bilincini geliştirmek amacıyla eğitim gören anaokulu ve ilkokul öğrencilerine okul bahçelerine trafik eğitim parkurları oluşturularak yaya ve araç trafiği ile ilgili bilinçlendirme çalışması uygulandı.Trafik kurallarının insan hayatında önemli olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;" Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza trafik kurallarını öğretmek ve bu konudaki toplumsal bilinçlendirmeyi sağlamak amacıyla trafiğe hayat katacak bir çalışma yapıldı. Amacımız okullarımızda eğitim alan, trafik kurallarını kavrayan ve dikkate alacak bireyler yetiştirmek. Her yıl binlerce insanımızı kaybettiğimiz, milyonlarca insanımızın yaralandığı ve milyarlarca hasara neden olan trafik kazalarını görmek bizleri üzmektedir. Bu kazaların büyük bölümünün ise sürücü ve trafik alan ihlallerinden kaynaklanması önemli bir konu. Bu noktada zamanında eğitimlerin, trafikte daha bilinçli bireylerin yetişeceğini düşünerek Seydişehir Belediyemizin de proje ortağı olduğu Çogep kapsamında okullarımızda trafik parkuru çalışması başlattık" dedi. Haber Merkezi 

seydisehir-belediyesinden-okullara-trafik-parkuru-(2).jpg

seydisehir-belediyesinden-okullara-trafik-parkuru-(3).jpg