Seydişehir Belediyesinden bisiklet yolu

Seydişehir Belediyesinden bisiklet yolu

Seydişehir Belediyesi Alaylar 2 Mahallesi Atatürk Caddesi güzergahında bulunan 6 Bin metrekarelik Etibank yolunda bisiklet yolu yapımına başladı.

Başkan Tutal, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapımına başlanılan bisiklet yolunda incelemelerde bulundu. Boksit Madeni rezervlerinin bulunması ile Etibank Alüminyum Tesislerinin  yapımına başlandığını, Türkiye'nin ilk ve son fabrikasının   Alüminyum Fabrikası olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; o dönemde Seydişehir modern bir şehir olarak hazırlanmış. Modern şehir yapılanması kapsamında Türkiye Cumhuriyetinde o dönemde ilk defa bisiklet yolu yapılan ilçemizdir. Yıllardır vatandaşlarımız ve Etibank Alüminyum Tesislerinde çalışan hemşehrilerimiz tarafından kullanılması nedeniyle yolumuzda  bazı bölgelerde  bozulmalar ve aksaklıklar yaşandı. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz bu yolun yeniden düzenlenmesi çalışmalarına başladı. Ekiplerimiz en kısa zamanda çalışmalarını tamamlayacak. Türkiye'nin yapılmış olan ilk resmi bisiklet yolunun tamir ve bakımı yapıldıktan sonra vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız "dedi.

Şehrin farklı noktalarında bisiklet yolu yapımına devam edeceklerini kaydeden Başkan Tutal; Sağlıklı yaşam ve gençlerimizi bisiklet kullanıma teşvik etmek amacı ile bisiklet  yollarımızın yapımına devam edeceğiz. Bütün hemşehrilerimize sağlıklı yaşam sürmeleri için spor yapabilecekleri alanlar oluşturuyoruz. Şehrimizi parklar, fitness alanları, semt sahaları, voleybol sahaları ve bisiklet yolları ile donatıyoruz" şeklinde konuştu.