Şevki Yılmaz: Kadının hukukunu Avrupa’da arayanlar ahmaktır!

Şevki Yılmaz: Kadının hukukunu Avrupa’da arayanlar ahmaktır!

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde konuşan 20. Dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, "Kadının hukukunu Avrupa’da arayanlar ahmaktır; ne zaman pezevenkliği siz medeniyet yaptınız" sözleriyle gündem oldu.

Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi ölümünün 10. yıl anması Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Eski Milletvekili Şevki Yılmaz, İstanbul Sözleşmesi olarak anılan Kadına Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi'ne  tepki gösterdi.

Şevki Yılmaz, "Şu hale bak ya. Kızın diyor eve dostuyla gelirse saygılı olacaksın. Vay vay vay. Bir de çay ısmarlayalım kavata öyle mi? Allah ıslah etsin ya. Kadın diyor bir dostunu eve getirdi sakın ha kadına el kaldırma hapse girersin diyor. Yahu ne zaman pezevenkliği siz medeniyet yaptınız. Allah’tan korkun ya." ifadelerini kullandı.

 

"Okullar Kuran öğrenilmesin diye kesintisiz 8 yıla çıkarıldı!"

Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: Kur'an öğrenilmesin diye ilkokulların 8 yıl kesintisize çıkartıldığını kaydeden Yılmaz, şu değerlendirmeleri yaptı:  Ne çileler çekildi Kur'an'ın bugüne kadar ulaşması için. 28 Şubat’tan sonrakine bakın. Eskileri biz görmedik ama bu zulmü 28 Şubat içinde gördük. Ne zulümler Kur'an'a yasak koymak için, Kur'an öğrenilmesin diye ilkokulları 8 yıl kesintisize çıkarttılar ki çocuklar hafızlık yapmasın, 8 yaşından sonra 15 yaşına geçmiş kişi hafız olmaz diye, meslek okullarını bile bizim yüzümüzden katlettiler. İmam Hatip okullarının temeline dinamit lokumu koymaya kalktılar. 10 yaşından küçük çocuğa imam Allah'ın kitabını öğretirse o imama 3 yıl hapis cezası getirdiler. 2 yıl vermiyor 2 yıl verse belki memuriyetine imam olarak dönecek ölene kadar imamlık hakkını ortadan kaldırmak için 3 yıl ceza getirdiler. Tuttu mu tutmadı.

Şevki Yılmaz'ın sözleri sosyal meydada olay oldu.

Etiketler :