Sevincimiz buruk!

Sevincimiz buruk!

Konyalı sporseverler 2015-2016 sezonunda kentin futbol takımının Spor Toto Süper Lig'de elde ettiği başarıya sevinirken, Spor Toto Basketbol Ligi'nde zor günler geçiren basketbol takımının durumuna ise üzülüyor


Süper Lig'de aldığı başarılı sonuçlarla puan cetvelinde 3. sıraya yerleşen Torku Konyaspor Futbol Takımı, Avrupa kupalarına gitmeyi garantiledi. Spor Toto Basketbol Ligi'nde 14 maçtır galip gelemeyen basketbol takımı ise normal sezonun bitmesine 3 hafta kala düşme hattında bulunuyor.  Futbolda, ligde geride kalan 30 haftalık bölümü 17 galibiyet, 8 beraberlik ve 5 yenilgiyle 59 puanla geçen Konya temsilcisi, en yakın takipçisi 4. sıradaki Medipol Başakşehir'e 10, 5. sıradaki Osmanlıspor'a ise 12 puan fark atarak tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına katılma hakkı kazandı.  Önümüzdeki hafta puan kaybetmemesi durumunda UEFA Avrupa Ligi'ne direkt gruptan katılma hakkı elde edecek Torku Konyaspor'da gözler, 31. haftada deplasmanda yapılacak Antalyaspor maçına çevrildi.

basket.jpg
BASKET, CAN ÇEKİŞİYOR
Spor Toto Basketbol Ligi'nde mücadele eden Torku Konyaspor ise futboldaki gibi sevinemedi. Son galibiyetini ligin ilk yarısında 14. haftada deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında elde eden Torku Konyaspor, o haftadan sonra galibiyeti unuttu. Bu galibiyetin ardından bir erteleme maçıyla beraber çıktığı 14 maçta kazanamayan Konya ekibi, 16 takımın mücadele ettiği ve 2 takımın küme düşeceği ligde bitime 3 hafta kala 15. sırada yer alıyor. Konya temsilcisi normal sezonda kalan haftalarda Türk Telekom, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Trabzonspor ile karşılaşacak. Son dönemde "yaprak dökümü" yaşayan Konya ekibinde, başantrenör Aziz Bekir ve ABD'li basketbolcu Bremer ile yollar ayrılmıştı.

"DİREKT GRUPLARA KATILACAĞIZ"
Torku Konyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, yaptığı açıklamada, futbolda kulüp tarihinin en başarılı ve parlak dönemini geçirdiklerini söyledi.  30. hafta sonunda 59 puanla Avrupa kupalarına katılma hakkını elde ettiklerini anımsatan Baydar, "UEFA Avrupa Ligi'ne direkt gruplardan katılmayı hedefliyoruz. Bundan sonraki hedefimiz lig üçüncülüğümüzü kaybetmeden sezonu tamamlamak ve birçok rekora imza attığımız başarılı sezonumuzu lig üçüncülüğüyle taçlandırmak." dedi. Baydar, yeni sezon planlamasına şimdiden başladıklarını vurgulayarak, "Gerekli çalışmalar yapılıyor, yapılmaya da devam edecek. Tek amacımız, ülkemizi ve şehrimizi ilk kez katılacağımız Avrupa kupalarında en başarılı şekilde temsil etmek." ifadelerini kullandı.


"TÜM ŞANSSIZLIKLARI YAŞADIK"
Torku Konyaspor Basketbol Kulübü Başkan Yardımcısı Kerem Öten, kalan 3 haftada zorlu rakiplerle karşılaşacaklarını ifade etti. Rönesans TED Ankara Kolejliler ve Türk Telekom'un da düşme hattında yer aldığını anımsatan Öten, şunları kaydetti: "Alt sıralarda yer alan takımlarla maçımız var. İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Türk Telekom ve Trabzonspor Medical Park ile karşılaşacağız. Matematiksel olarak bitmiş bir şey yok ama çok zor. Buraya gelmemizin pek çok sebebi var. Sene içinde çok ciddi şanssızlıklar yaşadık. Çok uzun bir süre tam kadro çalışamadık. Aslında özet olarak söylemek gerekirse, bir takımın başına gelebilecek tüm şanssızlıkları yaşadık. Gönül isterdi ki şehrimizin ismini taşıyan takımımız, futbol kulübümüz gibi en üst sıralara oynasın, Avrupa kupalarında mücadele etsin. Yapacak bir şey yok, son 3 maçta şerefimizle mücadele edip sonuçlara bakacağız."