"Sevgimizi Gökyüzüne Salıyoruz" Projesi

"Sevgimizi Gökyüzüne Salıyoruz" Projesi

Samsun'da Bafra Kaymakamlığının projesiyle daha önce uçağa binmeyen 15 çocuk, ilk uçuş deneyimini yaşadı

SAMSUN(AA) - Samsun'da Bafra Kaymakamlığının "Sevgimizi Gökyüzüne Salıyoruz Projesi" ile 15 çocuk, ilk kez uçağa bindi.

Bafra ilçesinden otobüsle Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu'ndaki uçuş kampüsüne götürülen çocuklara Bafra Kaymakamı Halis Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu ile daire müdürleri eşlik etti. Öğrencilere burada pilotlar tarafından hangardaki uçaklar hakkında bilgi verildi.

Daha sonra çocuklar, Sivil Havacılık Yüksekokulu bünyesindeki 4 kişilik uçaklarla Bafra ve 19 Mayıs ilçesi semalarında kısa bir süre uçtu. Hayatlarında ilk defa uçağa binen çocukların heyecanlı olduğu gözlendi.

Kaymakam Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede risk altındaki çocuklara yönelik "Sevgiye Uzanan Eller Projesi" yürüttüklerini, bu kapsamda da "Sevgimizi Gökyüzüne Saldık Projesi" başlattıklarını söyledi.

Projeyle daha önce uçağa binmemiş 15 çocuğun ilk uçuşunu yaptığını dile getiren Arslan, "Özellikle parçalanmış ailelerin risk altındaki çocuklarını topluma kazandırmayı amaçlıyoruz. Projeye dahil olan çocuklarımızdan derslerinde başarılı olan öğrencilerimizi ödül olarak uçurmak istedik" dedi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediyesi ve Bafra Belediyesi başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşların projeye katkı ve destek verdiklerini anlatan Arslan, şunları kaydetti:

"Bu projenin bütçesi gönüllü kişi kurum ve kuruluşların desteği ile oluşmaktadır. Bafra Atatürk Ortaokulu ve Dededağı Ortaokulu'ndan 30 öğrencimiz bugün buradalar. Bu öğrencilerimizden 15'i uçağa binip gökyüzünde dolaşacak, diğerleri de arkadaşlarına destek olup heyecanını paylaşacak. Önümüzdeki günlerde de binmeyenler uçuş yapacak. Şiddetin panzehiri sevgidir. Sevginin halledemeyeceği hiçbir konu yoktur. Yaklaşık bir yıldır çocuklarımıza sevgiyi aşılamaya çalışıyoruz. Sevgi ortamında her şeyin daha iyi, daha başarılı olacağı inancıyla çocuklarımızla burada projemiz kapsamında sevgiyi gökyüzüne salacağız."

İlk uçuş deneyimi yaşayan çocuklar ise önce korktuklarını belirterek, "Çok heyecanlıydık, yukarıdan yere bakmak çok güzeldi. Bafra Kaymakamımıza bizler için yaptığı projelerinden ötürü çok teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

"Sevgimizi Gökyüzüne Salıyoruz" Projesi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :