Sevgi çocukları darbe girişimini resimle anlattı

Sevgi çocukları darbe girişimini resimle anlattı

Sakarya'da sevgi evlerinde kalan çocuklar, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşananları resme döktü

SAKARYA (AA) - Sakarya'da Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğünde bakım ve koruma altında olan çocukların gözünden 15 Temmuz darbe girişiminde kahramanlık gösteren vatandaşları anlatan resim çalışmaları sergisi açıldı.

Erenler ilçesinde bir alışveriş merkezinde açılan sergide, ziyaretçiler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini önleyen kahramanları çocukların gözünden görme fırsatı buluyor.

Çocukların duygularını aktardıkları 30 resmin vatandaşlarla buluştuğu sergide, askerler tarafından vurulan sivil vatandaşlar, sokaklarda yürütülen tanklar ve tankların altına yatan ve önünde duran kahramanlar, ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar, şiirler ve camiler yer alıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Erenler Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen serginin açılışı Vali Yardımcısı Bekir Dıngırcı, Erenler Kaymakam Vekili Esengül Korkmaz Çiçekli, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet Kıratlı, sevgi evleri yetkilileri, ADA AVM Alışveriş Merkezi Müdiresi Nuray Baysu Şakar, tarafından gerçekleştirildi.

Açılışın ardından bir konuşma yapan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk sevgi evlerinde kalan çocukların darbe girişimini anlatan ve o an yaşadıkları duyguları resimlerle anlattığını söyledi.

Çocukların küçük yaşlarına rağmen birlik ve beraberlik ruhunu yakaladığını ve bunu resmettiğini dile getiren Öztürk, "Buradaki çocuklarımız bizlere, devletimize emanettir. Bizlerde onların konumu ve durumunu bilerek mutlulukları için elimizden geleni yapmalıyız. Bu güzel sergide onlar ile olmak, onların yaptığı bu etkinliğe bir nebze de olsa katkıda bulunmak istedik. Allah bütün çocuklarımızın bahtını açık etsin." diye konuştu.

Sergi, yarın gezilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :