"Sessizliğime Kulak Ver" projesi

"Sessizliğime Kulak Ver" projesi

Kabataş Erkek Lisesi'nde bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilen etkinlikte, Çocuk Eğitim Derneği'nin hayata geçirdiği proje kapsamında eğitim alan işitme engelli öğrenciler sahneye çıkarak hünerlerini sergiledi

İSTANBUL (AA) - Çocuk Eğitim Derneği (ÇED), "Sessizliğime Kulak Ver" projesi kapsamında bu yıl 9'uncu etkinliğini gerçekleştirdi.

Kabataş Erkek Lisesi'nde bu yıl dokuzuncusu düzenlenen etkinlikte, ÇED'in hayata geçirdiği 0-14 yaş işitme engelli çocuk ve aile eğitim projesi kapsamında eğitim almaya başlayan öğrenciler hünerlerini sergiledi. Sunuculuğunu 12 yaşındaki işitme engelli Bengüsu Karagül'ün yaptığı programda sahneye çıkan işitme engelli anaokulu öğrencileri şarkılar söyleyerek dans gösterisi sundu.

ÇED Genel Sekreteri Melike Argiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İşitme engelli çocuklar için en önemli eğitim dönemi olan okul öncesi eğitimi vermeye çalışıyoruz. Burada lise öğrencilerine de aynı zamanda sosyal sorumluluk bilinci yüklüyoruz. İşitme engelli çocuklarımızı topluma daha etkin şekilde kazandırmaya çalışıyoruz. Bu çocuklarımız için çok önemli, beyin gelişimi ile dil gelişimini aynı seviyede yürütüyoruz. Buradan ailelere tavsiyem çocuklarını evde tutmasınlar bir an önce eğitimlerine başlatsınlar ve rehabilitasyon uygulasınlar. Bizim derneğimizde bütün eğitimimiz ücretsiz olarak yapılmaktadır." dedi.

Proje kapsamında eğitim alan 7 yaşındaki işitme engelli Muratcan’ın annesi Esengül Ayaz ise, "Biz bir yıldır bu eğitimi alıyoruz. Burada aldığımız özel eğitimler sayesinde Muratcan artık diğer arkadaşlarıyla aynı seviyeye geldi. Bu özel çocuklarımız için kesinlikle eğitim şart, sadece çocuklarımız değil ailelerin de bu konuda bilinçlenmesi önemli.” ifadelerini kullandı.

Gecenin sunuculuğunu yapan Bengüsu Karagül de, 3 yaşından beri Çocuk Eğitim Derneği'nde olduğunu belirterek, "Öğretmenlerimiz bize çok şey kattı. Engelli olmak bir eksiklik değil artık. Burada olduğum için çok mutluyum” şeklinde konuştu.

Kabataş Erkek Lisesi Müdürü Fatih Güldal, öğrencilerinin yapmış olduğu bu etkinlikten dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, "O çocuklar sayesinde bizim öğrencilerimiz de işaret dilini öğreniyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :