SESOB Başkanı Köksal'dan esnafa uyarı

SESOB Başkanı Köksal'dan esnafa uyarı

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, esnafların kendi mesleklerini yapmaları gerektiğini bildirdi.SESOB'dan...

 Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, esnafların kendi mesleklerini yapmaları gerektiğini bildirdi.

SESOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Köksal, son yıllarda aynı dükkanda mesleğini icra edenlerin görev alanları dışında da çalışmalarının esnaf ahlakına ve hukukuna uymadığını belirtti.

Cezai işlem görmemeleri için esnafları uyaran Köksal, şunları kaydetti:

"Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de bazı esnafların iş yerinde birkaç mesleği birden yapmaya çalışıyor, bu da esnafı mağdur ediyor. Esnaf ve sanatkarımız ülke ekonomisinin can damarıdır. Ülke ekonomisinde ve özellikle toplumsal yapısında önemli yer tutan esnaf ve sanatkarlarımız kendi imkanları ile ayakta durmakta ve çalışanlarıyla da istihdam sağlamakta. Ülkemizin bel kemiği, harcı ve çimentosu olarak nitelendirdiğimiz esnaf ve sanatkarlarımızın sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu bizleri memnun ederken, bazı esnaflarımızın sorumluluk alanı dışına çıkmasını da iyi karşılamıyoruz. Bazı esnaflarımız asli görevini yaparken, aynı yerde farklı meslekleri de yaparak diğer esnafı mağdur etmekte ve zarara uğratmakta. Her esnafımız ruhsatında ne yazıyorsa o işi yapmalı, asli görevini yerine getirmeli, mesleğine ve diğer esnafa saygı duymalı. Görev alanı dışına çıkmamalı ve haksız kazanç elde etmemeli."

Köksal, haksız rekabetin ortadan kaldırılması için denetimler yapılacağını da vurguladı.

SESOB Başkanı Köksal'dan esnafa uyarı

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :