Seslerini sporla duyuruyorlar

Seslerini sporla duyuruyorlar

Uluslararası başarılarıyla kendilerinden söz ettiren işitme engelli milli sporcular, teniste de başarı çıtasını yükseltmeyi hedefliyor - İşitme Engelliler Tenis Milli Takımı Başantrenörü Hilal Şöhret: "Sporcularımız tenisi çok seviyor. Onlara güveniyor

ANTALYA (AA) - OKTAY ÖZDEN - Her yıl başarıdan başarıya koşan, futbol, voleybol ve hentbolda takım halinde olimpiyat şampiyonu, teniste ise çift kadınlarda olimpiyat üçüncülüğünü elde eden işitme engelli milli sporcular, seslerini spor sayesinde dünyaya duyurdu.

Samsun'da geçen yıl gerçekleştirilen 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda 17 altın, 7 gümüş, 22 bronz madalya kazanarak adlarından söz ettiren işitme engelli milliler, takım olarak futbol, voleybol ve hentbolda olimpiyat şampiyonu oldu.

"Teniste de varız" diyen işitme engelli sporcular, bu branşta olimpiyat tarihinde ilk madalyaya ulaştıkları Samsun'da çift kadınlarda kürsüye çıkma başarısını gösterdi.

İşitme Engelliler Tenis Milli Takımı Başantrenörü Hilal Şöhret, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işitme engellilerin spor yapmasını tavsiye ederek, "Sporcularımız tenisi çok seviyorlar. Onlara güveniyoruz. İşitme engelli bireylerin hepsi spor yapmalı çünkü seslerini sporla duyuruyorlar." dedi.

Şöhret, 2016'da çift kadınlar ve çift erkeklerde Avrupa üçüncüsü olan, 2017'de 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda ise çift kadınlarda olimpiyat üçüncülüğünü elde eden İşitme Engelliler Tenis Milli Takımı'nın, her geçen gün daha iyi bir performans sergilediğini söyledi.

Sporcuların performanslarını artırıcı, teknik, taktik, mental açıdan daha iyi hale gelebilmesi için ekip olarak güzel bir kamp dönemi geçirdiklerini aktaran Şöhret, Antalya'da 22-29 Eylül'de gerçekleştirilen Dünya Takımlar Şampiyonası'nda da derece elde edip Türk bayrağını dalgalandırmak istediklerini dile getirdi.

Ancak bunu başaramadıklarına değinen Şöhret, gelecek yıl planlanan dünya şampiyonasına daha sıkı hazırlanıp dereceye girmek istediklerini ifade etti.

Şöhret, milli takım olarak daha güzel başarılara ulaşmak için çaba gösterdiklerini belirtti.


- "Onların mutlululuğu spor"


Yeni işitme engelli bireylerle tanışıp milli sporcularla antrenmanlara devam etmeyi hedeflediklerini vurgulayan Şöhret, şunları kaydetti:

"İşitme engelliler için 'Sesimiz spor' sloganıyla yola çıktık. İşitme engellilerde de tenis var, var olmaya devam edecek. Sporla öz güvenlerini kazandıklarını ve arkadaş ortamlarının daha çok olduğu ve kaynaştıklarını görüyoruz. Bu yüzden spor yapmalılar. Onları en mutlu eden şey, spor."

Sporcuların fiziki ve zihinsel gelişimlerini tenisle sağlamayı hedeflediklerini anlatan Şöhret, şöyle konuştu:

"Misyonumuz ve vizyonumuz; milli duygu, düşünce, değerlerimizi sportif çalışmalarımızda motive unsuru kabul ederek, ülkemizi ulusal, uluslararası yarışmalarda layıkıyla temsil etme onurunu yaşamak, yaşatmaktır. Ülkemiz gençliğinin her branşta olduğu gibi, tenis branşında da başarılı olacağına inandırmaktır. Ülkemiz adına başarılı bireyler ve sporcular yetiştirmektir."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :