Serkan Erdoğan çok temkinli konuştu

Serkan Erdoğan çok temkinli konuştu

“Şuan kulübümüzde basketbola hevesli çok iyi insanlar var. Bu kulüp ve yönetim başarılı olmayı hakkediyor. Ancak gerçekçi olmak gerekirse play-off’tan üst lige yükselmemiz çok zor. Ama olabilir mi olabilir, olursa da çok güzel olur”

 

Selçuklu Belediyesi Basketbol Takımı Başantrenörü Serkan Erdoğan ve yöneticiler basın mensuplarıyla bir araya geldi. Sezonun ilk yarısındaki performanslarını değerlendiren Serkan Erdoğan, elde edilen 11 galibiyet sonrası beklentilerin yükseldiğine bunun oyuncular üzerinde baskı oluşturduğunu ifade etti. Erdoğan, “Tekrar tekrar kamuoyuna hatırlatmak lazım. Bu takım 24 Ağustos’ta kuruldu. Kurulduğumuz gün birçok takım kondisyon kamplarını tamamlamıştı ve bu takımı yaparken oyuncu havuzunda 15-16 oyuncu kalmıştı. Ve biz bu sayıdaki oyuncudan bir seçim yapmak zorundaydık ve çok çabuk bir şekilde takımı 1 hafta içerisinde kurup 10 gün süre sonra federasyon kupasında ilk maça çıktık. Benim söylediğim şey bundan sonraki başarıya ya da başarısızlığa bir mazeret gibi algılanmasın. Çünkü sporda mazerete yer yoktur, hiçbir zaman da olmadı. Ama bazı gerçekler de vardır. Bu gerçeklerden bir tanesi de benim anlattığım şey. Böylesine zor bir ligde kondisyon kampı yapmadan ve bu kadar geç kurulduktan sonra 11 galibiyet alan takımı ve öncelikle oyuncularını kutlamak istiyorum, asıl işi oyuncular yapıyor. Ama şu anda benim oyuncularımın üstünde bu 11 galibiyetin mutluluğu açıkçası yok. Onun yerine biraz strese girmiş durumdalar. Çünkü beklentiler arttı. Bu da yine sporda normal bir şey” dedi.

İLK HEDEFİMİZ LİGDE KALMAKTI

Ligde kendilerine göre  çok bütçeli takımlarla mücadele ettiklerine dikkat çeken Erdoğan, “Ben Konya’ya ilk geldiğim gün Ziya başkanım ve Nuh Bey ile yaptığımız toplantıda bu kulüple anlaşırken ilk hedefimizin kesinlikle ve kesinlikle ligde kalmak olduğunu belirtmiştim. Onlar da takımı öncelikle ligde tutmak lazım demişlerdi. Ben de ligin ilk yarısını tamamlanmadan 11 galibiyete ulaşarak zaten bu hedefimize çok büyük mucizeler olmazsa ulaşmış gözüküyoruz. Ben isterdim ki hem bizim teknik statümüz, hem oyuncumuzun üstünde öncelikle birinci hedefe ulaşmanın mutluluğu ve biraz da huzuru olsun ama tabi hayatta beklentiler kişisel olarak da kurumlar üzerinde de çok çabuk değişebiliyor. Dolayısıyla biz daha hiç bunun huzurunu yaşayamadan yeni bir stresin içinde bulduk kendimizi. Çünkü bizden çok daha bütçeli takımlarla mücadele ediyoruz. Bir tane yabancımızın sakat olduğu dönemde evimizde çok önemli bir maç kaybettik. Şu an takımdaki hava sanki ligin düşme hattındaymışız gibi, mutsuzluk ve umutsuzluk var. Ben bunu elimden geldiğince düzeltmeye çalışıyorum. Basketbolu sahada oyuncular oynuyor ve onların moralinin yerinde olması lazım. Kendileriyle şu anda bir mücadele içindeler. “Ne yapıyoruz?” “Ne yapacağız?” gibi bir tedirginlik içindeler. Bu tedirginliği üstlerinde atmaları lazım. Bunun için ben ve yöneticilerimiz sağ olsunlar dün başlayan toplantı sürecinde takıma da destek mesajı verdiler. Bu çok önemli ve çok değerlidir” diye konuştu.

2. YARIDA DAHA ZOR MAÇLAR BİZİ BEKLİYOR

Ligin 2. devresinde ilk devreye çok daha zor maçların kendilerini beklediğini ifade eden Serkan Erdoğan şöyle devam etti: “Ben kendi adıma ve takımım adına yöneticilerimize galibiyette ve mağlubiyette aynı şekilde bundan sonraki kalan 18 maçta yanımızda istiyoruz. Çünkü biz bu sezonu beraber tamamlamak amacındayız, en azından bizim düşüncemiz bu. Bundan sonraki 18 maç şu ana kadar oynadığımız 16 maçtan daha zor olacak. Çünkü 3 gün sonra oynayacağımız Pektim takımı bütçe olarak bizden iki kat üstte olmasına rağmen sıralama düşme hattında şu an ve onlar için kesin galip gelmek istedikleri bir maç. Dolayısıyla bizim bu maçla başlayacak süreçte özellikle ligin 2. yarısındaki süreçte çoğu rakibimiz düşme tehlikesi yaşayan takımlar. Ondan sonra oynayacağımız 5 maçta şampiyonluk için veya en azından lige çıkmak için oynayan takımların maçları olacak. Dolayısıyla üst üste mağlubiyetler de gelebilir, bu da sporun bir parçasıdır.”

2 OYUNCU ALMAMIZ  ŞART

Takıma biri uzu biri kısa olmak üzere 2 takviye yapmaları gerektiğini ifade eden Erdoğan bu konuyu yöneticilerle konuştuğunu ve yöneticilerin de talebine olumlu baktığını ifade etti. Erdoğan, “Lig’de 18 takımdan 14’ü transfer yaptı. Ve biz eğer en azından play-off sıralamasında yukarılarda kalmak istiyorsak kesinlikle iki tane oyuncu almamız lazım. Eğer biz bir şekilde başarılı veya başarısız olarak değerlendirileceksek bize de bu konuda yönetimimizin destek olacağına inanıyorum. Gerçekten zorlu bir döneme giriyoruz. Herkes takımına takviye yaptı. Biz de geç kurulan bir takım olduğumuz için şiddetle desteğe ihtiyacımız var. Şu anda kimse oyuncusunu bırakmak istemiyor ama bununla ilgili bir çalışmamız olmasını istiyorum” diye konuştu.

‘PLAY-OFF’TAN ÇIKMA İHTİMALİMİZ ÇOK ZOR

Takviyelere yapsalar bile üst lige çıkmalarının zor olduğunu ifade eden Erdoğan şöyle devam etti: “Bu sene biz kimi alırsak alalım gerçekten ve gerçekten play-off’tan çıkma ihtimalimiz çok zor. Çünkü 12-15 trilyon bütçe harcamış takımlar var. Ben Banvit’in ve Tofaş’ın büyük kulüp seviyesine gelirken oyuncusuydum. Banvit bu seviyeye gelmek için 6-7 yıl üst üste yatırım yaptı, sabretti, sonunda da final oynadı. Ben de o takımın kaptanıydım. Tofaş ligin orta sıralarında bir takımken ciddi paralar harcayarak, mesailer harcayarak 3 ayda yüksek yerlere geldi. Özellikle Anadolu’da bu tip kulüplerin oralara gelmesi için 2-3 yıl aynı isimler üzerinden gidip, aynı yatırımlara devam edip daha sağlam transferler yapması ve kuvvetli bir altyapısının olması gerekir.”

ÖNCELİĞİMİZ LİG

Konuşmasında Federasyon Kupası’nın Konya’da oynanacak olmasıyla  ile ilgili soruları da yanıtlayan Erdoğan, “Federasyon kupasının şu anda Konya’da olması çok güzel. Şehrin tanıtımı için, kulübün basketbol camiasında adının duyulması için bu çok önemli. Ama şu anda ligde oynayacağımız maçlar benim içim daha önemli. Neticede Federasyon kupasını kazanmak ve kendi seyircimiz önünde güzel oynamak isteriz. Ama bizim önceliğimiz lig” diye konuştu. M

GÖRÜNÜŞÜM SOĞUK OLABİLİR AMA NORMAL BİR İNSANIM

Kendisinin taraftarlara ve basına karşı soğuk davrandığı yönündeki eleştirilere de cevap veren Serkan Erdoğan, “Benden hiçbir zaman saygısız bir davranış göremezsiniz” dedi. Erdoğan şöyle devam etti: “Basınla aramızda bir soğukluk olmasına yol açan etkenler biz değiliz. Ben kendi açımdan bunu defalarca söyledim ve söylemeye devam edeceğim. Bazı insanların mizacı sert olabilir, yapıları soğuk olabilir, bu dışardan görünendir. Önemli olan o insanın size olan davranışlarıdır. Benden hiçbir zaman saygısız bir davranış göremezsiniz, benimle saygı çerçevesinde konuştuğunuz her şeye cevap veririm. Dolayısıyla böyle bir yaklaşıma girmeye gerek yok. Bu takım benim takımım değil, bu takım yönetimin ve Konya’nın takımı. Biz burada geçiciyiz, bu kulüp kalıcı. Dolayısıyla bizim burada kibirli davranmak gibi bir durumumuz söz konusu olamaz. Kaldı ki ben 20 yıl süren çok başarılı bir sporculuk kariyerimden geliyorum. 3 sene Avrupa’da basketbol oynamış bir oyuncu olarak kibrin bir insanın hayatında ne kadar yıkıcı olabileceğini çok defa yaşadım. Benim dış görünüşüm soğuk olabilir ama biz normal insanlarız. Eğer siz de bizi tanımaya çalışırsanız anlarsınız.”