Serhat Kiraz'ın "Analemma" sergisi açıldı

Serhat Kiraz'ın "Analemma" sergisi açıldı

Sanatçının 3 bölümden oluşan sergisi Milli Reasürans Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilecek

İSTANBUL (AA) - Serhat Kiraz'ın en yeni araştırmalarını sunduğu "Analemma" sergisi sanatseverlerle buluştu.

Sanatçının 3 bölümden oluşan sergisi Milli Reasürans Sanat Galerisi'nde açıldı.

Kiraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, serginin üç bölümden oluştuğunu belirterek, "Hala çalışmaların devam ettiğini gösteren bir şantiye alanı var. İnsanın, bunun oluşumuna neden olan düşüncelerinin yer aldığı camekan var. Bir de benim eskiden yaptığım çalışmaların olduğu bir oda var." diye konuştu.

İzleyiciyle eser arasında birebir temas olduğuna dikkati çeken Kiraz, "Sergide bir eser değil, hala devam eden bir şey var. Çünkü her şey devam ediyor, hiçbir şey bitmiyor. O yüzden bu durumu anlatmak istedim. İlgi, düzeylere göre, bilgi sınırlarına göre değişir. Kimisi hiç ilgilenmeyebilir, kimisi çok ilgilenebilir. Benim çalışmalarım genelde 'devam etme' üzerine kurulu. İzleyici sergiye girdiğinde buradaki hareket oluşmaya başlıyor. İnsan girmezse, hiçbir şey olmuyor. Yani kendisinin algıladığı birisi olduğu sürece algılanabilir bir şey yaptım." ifadelerini kullandı.

Birbirini takip eden farklı parçalardan oluşan sergi, sanatçının bugüne dek ortaya çıkardığı tüm işlerinin izini sürerek, hepsinin birbirini doğurmasından var olan bir yeni doğuş niteliğinde. Bir serginin hazırlanması aşamasından bir kesit olarak düşünülebilecek sergide bir de video çalışma yer alıyor.

Serhat Kiraz'ın izleyiciye "dönüştürücü" bir deneyim sunmak üzere tasarladığı sergi 4 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :