Şereflikoçhisar'ın skeç konusu yapılmasına tepki

Şereflikoçhisar'ın skeç konusu yapılmasına tepki

Şereflikoçhisar'daki bazı sivil toplum kuruluşları, televizyonda yayınlanan programda ilçe isminin skeç konusu yapılmasına tepki gösterdi

ANKARA (AA) - Şereflikoçhisar'daki bazı sivil toplum kuruluşları, televizyonda yayınlanan programda ilçe adının skeç konusu yapılmasına tepki göstererek ilçe halkından özür dilemeye davet etti.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Çetin, Şoförler Odası Başkanı Mustafa Alıcı, Ticaret Odası Başkanı Yasin Tekin ve Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozkurt tarafından yapılan ortak açıklamada, televizyondaki programda ilçe isminin hoş olmayan şekilde ele alındığı ve "şerefli" unvanının mizah konusu edildiği belirtildi.

İlçenin "şerefli" unvanını Çanakkale savaşlarında verdiği şehitlerden dolayı aldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer veridi:

"Bu unvan bizlere Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından verilmiştir. Ülkemizde isim benzerliği olan çok sayıda Koçhisar varken sadece bizim ilçemizin isminin başına bu unvan verilmiştir. Bunun yanında komedi programında ilçemiz esnaf ve sanatkarı her türlü ahlaksızlığa göz yuman, ahlaki değerlerden yoksun bir şekilde yansıtılmıştır. Toplumsal farkındalık oluşturmak için yapılan skeçte, tarihini ve kültürünü bilmedikleri bir ilçeyi ve ilçe halkını malzeme yapan program ekibini ve tv kanalını şiddetle kınıyoruz. Bu yönde konuyu mahkemeye taşıyan Belediye Meclis Üyesi Cafer Tayyar Altuğ’u destekliyoruz."

Açıklamada ayrıca programı hazırlayanlar ve televizyon kanalı yetkilileri, özür dilemeye davet edildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :