"Serebral palsili engelini aşmak için faaliyetlere ihtiyacımız var"

"Serebral palsili engelini aşmak için faaliyetlere ihtiyacımız var"

SERÇEV tarafınca, Hacettepe Üniversitesi Gitar Orkestrası, fiziksel engelli serebral palsili çocuklar için konser verdi- SERÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy:- "Önümüzdeki engelleri beraberce aşmak için bugün bir araya geldiğimiz sanat faaliyetlerine, çok

ANKARA (AA) - Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Sinem Ersoy, Hacettepe Üniversitesi Gitar Orkestrası (HÜGO)'nun fiziksel engelli çocuklar için verdiği konsere ilişkin, "Önümüzdeki engelleri beraberce aşmak için bugün bir araya geldiğimiz sanat faaliyetlerine çok ihtiyacımız var." dedi.

HÜGO'nun Yılmaz Güney Sahnesi'nde gerçekleştirdiği konser öncesinde AA muhabirine açıklama yapan Ersoy, SERÇEV'in yaklaşık bin 500'e yakın üyesi olduğunu, her geçen gün yeni katılan dostları sayesinde büyüyerek, güzel işlere imza attıklarını söyledi.

"Birinin hayatını yaşanabilir hale getirecek gücünüz varsa SERÇEV sizinle işbirliğine hazır." çağrısında bulunan Ersoy, "2017 Eylül ayında açılacak olan meslek lisemizin sizlerin de birer parçası olmanıza ihtiyacı var." şeklinde konuştu.

Ersoy, SERÇEV olarak beyne oksijen gitmemesi nedeniyle vücut kontrolünü sağlayamayan serebral palsilili çocuklar için 2002 yılından beri özellikle eğitim alanında ciddi adımlar atıldığını aktararak, şunları kaydetti:

"Umudumuz olan serebral palsili çocuklarımız her birimizin 24 saat hem kendi evlatlarıyla ve şahsıyla verdiği mücadelenin dışında tüm serebral palsili birey ve aileleri için verdiğimiz mücadelemiz sayesinde toplumumuzda var olmaya ve ayrıştırılmadan yapabilirlikleri fark edilmeye başlandı. Önümüzdeki engelleri beraberce aşmak için bugün bir araya geldiğimiz sanat faaliyetlerine çok ihtiyacımız var. Bu kapsamda HÜGO'ya, Çankaya Belediyesine, Cihat Yeşertener'e, Oner Müzikevi'ne, Başkent Müzikevi'ne ve çok değerli hocam Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Gitar Sanat Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kanneci'ye SERÇEV olarak şükranlarımızı sunuyorum."

- Solist Akdoğan'dan "Rumeli Türküsü"

HÜGO'nun verdiği konsere eşlik eden çocuklar, Solist Kemal Akdoğan'ın seslendirdiği Rumeli türküsü "Bülbülüm altın kafeste" adlı esere eşlik etti. Akdoğan ayrıca, Hatay türküsü olan "Şu karşıki dağda kar var duman yok" isimli türküyü, Sinem Perçin'in çaldığı flüt eşliğinde seslendirdi.

SERÇEV tarafından organize edilen konserin orkestra şefliği ve vokali Kemal Akdoğan üstlenirken, solist Eren Süalp besteci Joaquin Rodrigo'nun "Concierto de Aranjuez-Adagio" adlı çalışmasını ve flütte Sinem Perçin de film müziği bestecisi Astor Piazzolla'nın "Canto de Octubre" isimli eserini müzikseverlere sundu.

Ayrıca, soprano gitarda Soner Çiftçioğlu, baş gitarist olarak ise Eren Süalp, alto gitarda Kerim Özcan Dal ve Kaan Dursun, tenor gitarda Erkan Mehmet Karagülle ve Dorukhan Ersin ve bas gitarda ise Deniz Şahin orkestraya eşlik etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :