Serdar Ortaç olimpiyatlarda birinci olmak istiyor

Serdar Ortaç olimpiyatlarda birinci olmak istiyor

Doğuştan işitme engelli 17 yaşındaki milli atlet Serdar Ortaç, çalışma azmi ve elde ettiği başarılarla dikkatleri çekiyor

MERSİN (AA) - LALE KÖKLÜ - Doğuştan işitme engelli 17 yaşındaki milli atlet Serdar Ortaç, kelimelerle ifade edemese de olimpiyat birinciliğine ulaşmanın hayalini kuruyor.

Ay-yıldızlı formasını üzerinden hiç çıkarmayan Ortaç, özel eğitim gördüğü okulundan çıktıktan sonra spor tesislerinde çalışmaya başlıyor.

Haftanın 6 günü Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi'nde çalışmalarını sürdüren Ortaç'ın, 400 metre ve uzun atlamada Avrupa ikinciliği bulunuyor. Türkiye'de girdiği çeşitli müsabakalarda da 18 madalya kazanan Ortaç, 2017'de Samsun'da yapılacak İşitme Engelliler Olimpiyatı'nda hayalini kurduğu birincilik için çalışıyor.

Ona ailesinden sonra en büyük desteği veren antrenörüyle iletişimini ise kendi aralarında belirledikleri özel işaretlerle sağlamaya çalışıyor.

Yaklaşık 3 yıldır Ortaç'ın başarısına katkı sağlayan antrenörü Bülent Yahya Gürsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporcusunun her geçen gün başarısının üstüne başarı kattığını söyledi.

Ortaç'ın çok azimli bir sporcu olduğunu belirten Gürsoy, hedefi olan olimpiyat birinciliği için büyük emek sarf ettiğini kaydetti.

Ortaç'ın engelini öğrendiğinde sporda hiçbir başarının engel tanımadığını daha iyi anladığını aktaran Gürsoy, ilk zamanlarda Ortaç ile iletişim kurmakta sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Zamanla Ortaç için beden dilini öğrendiğini ve kurallarına çok uymasa da ikisi arasında ortak bir işaret dili oluşturduklarını ifade eden Gürsoy, şöyle devam etti:

"Serdar, çok yetenekli bir çocuk. Kimine göre engel olarak görünse de işitme ve konuşma yetisi doğuştan olmayan bir evladımız. Bu bizim için hiçbir zaman engel olmadı. Başarısını ve azmini her zaman gösterdi. İletişimimiz için de çözümü kendimiz bulduk. İkimiz kendi dilimizi oluşturduk. Birlikte yaptığımız yolculuklarımızda bunu geliştirmeye gayret gösterdik. Zaman zaman yazarak , zaman zaman da işaret diliyle anlaşmaya çalışıyoruz. Bu yaştan sonra ben de ondan çok şey öğrendim. Onun tek bir hayali var 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatı'nda birinci olmak. İnşallah bunu birlikte başaracağız."

- Bir tek yarışmada patlayan tabancanın sesini duydu

Ortaç'ın engeli nedeniyle hiçbir sese tepki vermediğini kaydeden Gürsoy, sadece bir yarışma sırasında start için patlayan tabancanın sesini duyduğunu söyledi.

Bunun Ortaç için büyük bir gelişme olduğunu belirten Gürsoy, "O zaman o tabancanın sesi çok sert çıkmıştı ve Serdar bunu işitince hem korktu hem sevindi. Bizler de tabi çok sevindik çünkü bu onun için büyük bir gelişme" diye konuştu.

- İşaret diliyle mesaj verdi

Ortaç ise kendi gibi işitme engelli olanlara işaret diliyle başarılarını ve hedeflerini anlattı.

Ortaç, ellerini kullanarak "Hoş geldiniz, Avrupa şampiyonasında 400 metre koşu ve uzun atlamada ikinci oldum. Hedefim 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatı'nda birinciliği elde etmek. İnşallah Allah bana yardım eder ve bu isteğim gerçekleşir. Unutmayın sporda aşılmayacak engel yoktur" ifadelerini aktardı.

Her zaman yanında olan ve başarısını paylaşan anne ve babasına da teşekkür eden Ortaç, sesini duyamasa da aynı adı ve soyadı taşıdığı şarkı Serdar Ortaç'ı tanıdığını ve onun gibi adından söz edilen biri olmak istediğini bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı