Serbest Güreş Milli Takımı, yurda döndü

Serbest Güreş Milli Takımı, yurda döndü

İSTANBUL (AA) - Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yapılan Dünya Güreş Şampiyonası'nda mücadele eden Serbest Güreş Milli Takımı, yurda döndü.Türk...

İSTANBUL (AA) - Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yapılan Dünya Güreş Şampiyonası'nda mücadele eden Serbest Güreş Milli Takımı, yurda döndü.

Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle İstanbul'a gelen takımı, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş Terminali'nde Türkiye Güreş Federasyonu yetkilileri karşıladı. Pasaport işlemlerinin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulanan Türkiye Güreş Federasyonu Asbaşkanı Serdar Çinkılıç, daha önceki müsabakalarda da takım halinde ikincilik, üçüncülük ve dördüncülüklere alışkın olduklarını söyledi.

Rakiplerinin çok iyi çalışması ve ufak tefek kazalar nedeniyle şampiyonluğu kaçırdıklarını belirten Çinkılıç, "Kötü bir sonuç değil her şeye rağmen. İkincilik hiç de hayal değildi. Çok iyi bir sonuç bekleyerek gittik. Ama rakiplerimiz bizi çok iyi gözlemlemiş ve çok iyi çalışmışlar. İnşallah bu bize bir ders olur. Bu onlardan daha iyi çalışıp, olimpiyatta çok iyi dereceler yapmak için bir fırsat verdi bize." diye konuştu.

Dünya Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 86 kiloda gümüş madalya alan Fatih Erdin ise "Şampiyon olmak isterdik. Finale kadar iyi mücadele ettik. Finalde kendi hatalarımızdan kaybettik diyelim. İnşallah önümüzdeki müsabakalarda bu hatalarımızdan ders çıkarıp, şampiyon olarak döneriz." ifadelerini kullandı.

Şampiyonada erkekler serbest stil 57 kiloda bronz madalya alan Süleyman Atlı, müsabakalara şampiyon olma hedefiyle çıktığını aktardı.

Şampiyonada üçüncülük elde ettiğini dile getiren Atlı, "Allah üçüncülük nasip etti. İnşallah önümüzdeki turnuvalarda şampiyon olup, ülkemizi en iyi şekilde temsil ederiz. Takım arkadaşlarım da ellerinden geleni yaptı. Onlar da son ana kadar madalya mücadelesi verdi." şeklinde konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :