Sera Gölü'nde yürüyüş yolunun birinci etabı tamamlandı

Sera Gölü'nde yürüyüş yolunun birinci etabı tamamlandı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Taş:- "Sera Gölü'nün tüm çevresinde yapılması planlanan yürüyüş yolunun birinci etabında 340 metrelik kısım tamamlandı. Yürüyüş yolu hattı boyunca iki noktada Sera Gölü'nün eşsiz manzarasının izlenebileceği seyir

TRABZON (AA) - Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Sera Gölü'nün tüm çevresinde yapılması planlanan yürüyüş yolunun birinci etabında 340 metrelik kısmın tamamlandığını belirterek, "Yürüyüş yolu hattı boyunca iki noktada Sera Gölü'nün eşsiz manzarasının izlenebileceği seyir alanları oluşturuldu." dedi.

Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla korunan alanlara yönelik yatırımlara bir yenisini daha eklediğini ifade etti.

Trabzon'un önemli turizm varlığı olan ve 2010 yılında tabiat parkı ilan edilen Sera Gölü'nün, Sera Deresi Vadisi'nde meydana gelen heyelan sonucu ortaya çıkan küçük bir set gölü olduğunu anımsatan Taş, "Göl, oluşum hikayesi, barındırdığı canlı türleri, kent merkezine yakınlığı ve huzur veren göl manzarası ile başlı başına bir çekim merkezi olması nedeniyle oldukça ilgi çekici bir konumdadır." diye konuştu.

Taş, geçen yıl sonunda Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğüne bağlı Trabzon Şube Müdürlüğünce Sera Gölü Tabiat Parkı'nda gerçekleştirilen yatırımlara bir yenisinin daha eklendiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Sera Gölü'nün tüm çevresinde yapılması planlanan yürüyüş yolunun birinci etabında 340 metrelik kısım tamamlandı. Yürüyüş yolu hattı boyunca iki noktada Sera Gölü'nün eşsiz manzarasının izlenebileceği seyir alanları oluşturuldu. Şehre 10 kilometre mesafede olan Sera Gölü Tabiat Parkı, günübirlik kullanım için ulaşımı kolay alanlardan biri olup yoğun ziyaretçi kapasitesine sahiptir. Sera Gölü Tabiat Parkı'nı ziyarete gelen vatandaşlarımız dilerse piknik yapabilir, dilerse de yapımı tamamlanan yürüyüş yolunda göl manzarası eşliğinde yürüyüş yapma deneyimini yaşayabilir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :