Şenol Güneş'in Fenerbahçe'ye "şansı" tutmuyor

Şenol Güneş'in Fenerbahçe'ye "şansı" tutmuyor

- Spor Toto Süper Lig'de yarın Fenerbahçe'yle karşılaşacak Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, sarı-lacivertli ekibe karşı kariyerinde 6 farklı takımla oynadığı 41 maçın sadece 8'ini kazanabildi- Bu maçlarda Fenerbahçe, Güneş'in takımlarına karşı 24


İSTANBUL (AA) - ERKAN TİRYAKİ - Spor Toto Süper Lig'de yarın Fenerbahçe'yle karşılaşacak Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş'in, sarı-lacivertli ekibe karşı şansı fazla tutmuyor.

Tecrübeli teknik adam, 32 yıllık kariyerinde 6 farklı takımın başında Fenerbahçe'ye karşı mücadele etti. Güneş; Trabzonspor, Boluspor, Sakaryaspor, Antalyaspor, Bursaspor ve Beşiktaş'la Fenerbahçe'ye karşı oynadığı 41 resmi maçın sadece 8'ini kazanabildi.

Bu maçlarda Fenerbahçe, Güneş'in takımlarına karşı 24 galibiyet elde ederken, 9 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.


- Süper Lig'de sadece 4 galibiyet


Şenol Güneş, çalıştırdığı takımlarla Süper Lig'de Fenerbahçe'yi sadece 4 kez mağlup edebildi.

Farklı 6 takımla Fenerbahçe'ye karşı Türkiye'nin en üst düzey futbol liginde 32 maça çıkan 65 yaşındaki teknik adam, bu müsabakaların 19'unda sahadan yenilgiyle ayrıldı. Süper Lig'deki 9 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

Şenol Güneş, Türkiye Kupası'nda ise Fenerbahçe'ye karşı çalıştırdığı takımlarla 9 müsabakaya çıktı. Bu mücadelelerde Güneş'in takımları 4 galibiyet elde ederken, 5 defa da Fenerbahçe sahadan mutlu ayrıldı.


- Beşiktaş'la 4 maçta tek galibiyet


Şenol Güneş, geçen sezon başından bu yana çalıştırdığı Beşiktaş'la Fenerbahçe'ye karşı 4 maçta bir galibiyet aldı.

Siyah-beyazlı takımla geçen sezon şampiyon olan Güneş, Süper Lig'de 3 Fenerbahçe maçında birer galibiyet, beraberlik ve yenilgi yaşadı. Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe, deplasmanda Güneş'in öğrencilerini de 1-0'la geçti.

Geçen sezonun 6. haftasında Şenol Güneş'in çalıştırdığı Beşiktaş, Fenerbahçe'yi 3-2 yenmişti. Daha sonra oynanan 3 maçta 2 yenilgi, 1 beraberlik alan Güneş'in öğrencileri bu karşılaşmalarda Fenerbahçe'ye gol atamadı.


- En fazla maç Trabzonspor'la


Şenol Güneş, Fenerbahçe'ye karşı teknik direktörlük kariyerinde en fazla maçı Trabzonspor'un başında oynadı.

Trabzonspor'la farklı dönemlerde Fenerbahçe'ye karşı Güneş, 23 maçta 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 12 yenilgi yaşadı.


- Sakaryaspor ve Antalyaspor'la galibiyet yok


Şenol Güneş, 1990'lı yılların sonunda çalıştırdığı Antalyaspor ve Sakaryaspor'la Fenerbahç'e ye karşı galibiyet sevinci yaşayamadı.

Güneş, 1997-1998'de Antalyaspor'un başında Fenerbahçe karşı lig ve kupada çıktığı 4 maçta 3 yenilgi, bir beraberlik aldı.

Tecrübeli teknik adam, 1998-1999'da Sakaryaspor'un başında Fenerbahçe'ye karşı mücadele ettiği tek maçı da 3-0'lık skorla yitirdi.


- Boluspor'la 5, Bursaspor'la 4 maç


Şenol Güneş, Fenerbahçe'ye karşı Boluspor'la 5, Bursaspor'la ise 4 maça çıktı.

Boluspor'la 1989-1992 yılları arasında 5 Fenerbahçe karşılaşmasında sahada yer alan Güneş, 4 yenilgi alırken, bir galibiyet elde etti.

Deneyimli çalıştırıcı, 2014-2015 sezonunda Bursaspor'un başında da Fenerbahçe karşısında ligde ve kupada toplam 4 maçta birer galibiyet ve beraberlikle 2 yenilgi aldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :