Şenol Güneş, galibiyet sayısını eşitlemeye çalışacak

Şenol Güneş, galibiyet sayısını eşitlemeye çalışacak

- Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş, Süper Lig'de kariyerindeki 33. Galatasaray maçı heyecanını yarın yaşayacak- Güneş, teknik direktörlük kariyerinde 6 farklı takımla Galatasaray'a karşı 32 maçta 11 galibiyet, 9 beraberlik ve 12 yenilgi yaşadı - Siyah-beya


İSTANBUL (AA) - ERCAN DOĞAN - Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Süper Lig'de kariyerindeki 33. Galatasaray maçı heyecanını yarın yaşayacak.

Trabzonspor'un eski kalecisi olan ve teknik direktörlük kariyerine de bordo-mavili takımla başlayan Güneş, uzun çalıştırıcılık döneminde 6 farklı takımla şu ana dek 32 Galatasaray maçında saha kenarında yer aldı.

Tecrübeli teknik adam, teknik direktör olarak Galatasaray'a karşı 32 maçta takımlarına 11 galibiyet kazandırdı. Güneş'in ekipleri, Galatasaray ile 9 kez berabere kalırken 12 karşılaşmadan da yenilgiyle ayrıldı.

Güneş'in çalıştırdığı takımlar Galatasaray kalesine 34 kez havalandırırken, 38 gol yedi.


- En çok maça Trabzonspor'un başında çıktı


Şenol Güneş, kariyerinde en çok Galatasaray maçına Trabzonspor'un başında çıktı.

Tecrübeli teknik adam, bordo-mavili ekiple sarı-kırmızılı takımın karşısına 19 kez rakip oldu. Bu maçlarda 7 kez galibiyet sevinci yaşayan Güneş'in ekipleri, altışar beraberlik ve yenilgiyle soyunma odasına gitti.


- Beşiktaş ile yenilgisi yok


Tecrübeli teknik adam, ikinci sezonunu geçirdiği Beşiktaş'ta ise 4. Galatasaray maçına yarın çıkacak.

Siyah-beyazlı takım, Güneş yönetiminde geçen sezon her iki yarıda da Galatasaray'ı mağlup etti. Ligin ilk yarısındaki maçı 2-1 kazanan Beşiktaş, ikinci deplasmandaki mücadeleyi de 1-0 üstünlükle tamamladı. Siyah-beyazlı takım, bu sezon Vodafone Arena'da rakibiyle yaptığı karşılaşmadan ise 2-2 beraberlikle ayrıldı.


- Diğer 4 takımdaki sonuçları


Şenol Güneş ayrıca Boluspor, Antalyaspor, Sakaryaspor ve Bursaspor'un başında Galatasaray maçlarının heyecanını yaşadı.

Boluspor'u çalıştırdığı dönemde sarı-kırmızılı ekibe 5 kez rakip olan Güneş, bunlardan 2'sinde galibiyetle sahadan ayrılırken 3 maçta mağlubiyetten kurtulamadı.

Antalyaspor, Güneş yönetiminde 2 Galatasaray maçını da yitirirken, Bursaspor, 2 karşılaşmada birer beraberlikle yenilgi aldı.

Şenol Güneş, Sakaryaspor'un başında ise Galatasaray ile bir maçta sahadan beraberlikle ayrıldı.


- Deplasmanda 14 maç


Güneş, çalıştırıcılığı döneminde sarı-kırmızılı ekibe 14 kez konuk oldu.

Şenol Güneş, bu karşılaşmalarda 4 kez galibiyet sevinci yaşadı. Dış sahada Güneş'in çalıştırdığı ekipler 4 beraberlik alırken, 6 maçta da yenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :