Şener: Düzensiz tarımsal ürün ekiminden uzaklaşmalıyız

Şener: Düzensiz tarımsal ürün ekiminden uzaklaşmalıyız

Şener: Düzensiz tarımsal ürün ekiminden uzaklaşmalıyız...

Derbent ve Hüyük’te vatandaşlarla buluşan CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Anadolu’nun geniş bir alanı bulunduğunu belirterek, İklim özelliklerine göre ürün yetiştirilmesi yaygınlaştırılarak, düzensiz olan tarım ekiminden uzaklaşmanın çiftçiye kazandıracağını söyledi.

 

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Milletvekili Abdüllatif Şener, İl Kadın Kolları Başkanı Şerife Tunç ve yönetim kurulu üyeleri ilçe ziyaretleri kapsamında Derbent ve Hüyük’te partililer ve vatandaşlarla buluştu.  Derbent İlçe Başkanı Salih Çakıllıkoyak, Hüyük İlçe Başkanı Abdul Halim Kılınç ve yönetim kurulu üyeleri ve partililerle biraya gelinerek, CHP’nin yerel seçimlerdeki başarısı ile ülke gündemi konuşuldu. Derbent ve Hüyük’te vatandaşlarla buluşan CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, “Anadolu büyük bir alanı oluşturuyor. İklim özelliklerine göre ürün yetiştirilmesi yaygınlaştırılarak, düzensiz olan tarım ekiminden uzaklaştırılmalıdır. Çiftçilerimizin kazanacağı ve zarar etmeyeceği ürünlerin ekimi geliştirilmelidir. Her ilimizde değişik ürünler yetiştirilmelidir. Tarımsal ürünlerde ekim daha düzenli bir hale getirilerek çiftçimizin ve üreticimizin kazanması sağlanmalıdır. Bu çok zor bir iş değildir. İthal yerine, yerli üretim daha çok desteklenerek, sorunları çözüme kavuşturulmalıdır.” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KAZANIMI CUMHURİYETTİR

Abdüllatif Şener Türkiye’nin en büyük kazanımının Cumhuriyet olduğuna dikkat çekerek, “Ülkemizin en büyük kazanımı Cumhuriyet ve kazanımları olmuştur. İktidar bu kazanımlara sahip çıkması yerine cumhuriyetin bütün fabrikalarını sattı. Ekonomi iyi gitmediği gibi, her şeyi vergiye bağladılar. İşsizliği patlattılar. Her şeyi ithal ediyorlar. Bu gidişat iyi değildir. Bu gidişattan ülkeyi kurtaracak olan tek partide CHP’dir. Yerel seçimlerdeki başarımız ortada artık iktidar uzak değil, yakındır. Yeter ki vatandaşlarımız ve bizler buna inanalım. CHP ülkemizin zararına hiçbir şey yapmadığı gibi, Cumhuriyeti kuran partidir. Bugün 57 Müslüman ülke içinde örnek bir ülke olduysak bunu Cumhuriyetimize ve Cumhuriyetimizi kuran CHP’ye borçluyuz. Onun içinde birlik ve beraberlik içinde olacağız. Ülkemize ve Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkmaya devam edeceğiz.”   

ÜLKEMİZİN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ SİYASETTEN GEÇİYOR

Ülkenin sorunlarının çözümünün siyasetten geçtiğini dile getiren CHP Konya İl      Başkanı Barış Bektaş, “Ülkemizin ve şehrimizin sorunlarının çözümü siyasetten geçer. Siyasete aktif katılarak, şehrimizin ve ülkemizin sorunlarına odaklanmalıyız. Geleceğimiz söz konusu ise, korkulardan uzaklaşmalıyız. Çünkü siyasetin içinde olursak korkuları aşar, iktidara sorumluluğunu hissettiririz. Artık konuşma ve korkuyu atma zamanıdır. Ekonomi iyi gitmediği gibi; Esnafımız, çiftçimiz ve vatandaşlarımız gelecek kaygısı içindedir. Vatandaşlarımızı bu kaygıdan kurtarmakta iktidarın görevi ve sorumluluğudur. İktidara bu sorumluluğunu hissettirmenin tek yolu da korkuyu atarak, konuşmaktan geçmektir. Siyasete aktif katılmaktan geçmektedir. Gelecek güzel günler bizim ve ülkemizindir” diye konuştu.