Şemsi Sivasi için mevlit okutuldu

Şemsi Sivasi için mevlit okutuldu

SİVAS (AA) - İslam Dünyası'ndaki üç Şems'ten biri olarak bilinen Şemseddin Sivasi için Sivas'ta mevlit okutuldu. Sivas Belediyesi'nden yapılan açıklamaya...

SİVAS (AA) - İslam Dünyası'ndaki üç Şems'ten biri olarak bilinen Şemseddin Sivasi için Sivas'ta mevlit okutuldu.

Sivas Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Şemsettin Sivasi'nin kabrinin ve türbesinin bulunduğu Meydan Cami'nde düzenlenen mevlit programına Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Belediye Başkan Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı ve Şemsi Sivasi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Toparlı, bir şehri ayakta tutanın, o şehrin manevi büyükleri olduğunu belirtti. Şemsi Sivasi'nin 400 yıldır izi silinmemiş büyük bir tasavvuf ehli ve büyük bir yazar olduğunu vurgulayan Toparlı, "Zamanının bütün mevki ve makamlarını bırakarak bu camide namaz kılmış, vaaz etmiş, insanlara faydalı olmuştur. Eğer Sivas bugün emin bir şehir ise onun büyük bir etkisi vardır. Bu büyük zatın vasiyeti olan mevlidinin okunmasını yerine getirdiğimiz için çok mutluyum. Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Biz onun bütün kitaplarını yayımladık ve her sene ömrümüz yettiğince bu vasiyetini yerine getireceğiz." ifadelerini kullandı.

Şemsi Sivasi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile Şemseddin Sivasi'nin ilahileri ve vasiyet ettiği mevlidi okundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :