Semih Yalçın: Akşener'in arkasında 28 holding var

Semih Yalçın: Akşener'in arkasında 28 holding var

Muhaliflerin olağanüstü kongre isteğiyle sergiledikleri tutumu değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, başkan adayı Meral Akşener’i işaret ederek, “O şahsın arkasında 28 holding ve işadamı var” ifadelerini kullandı.

Önceki gün muhaliflerin olağanüstü kongre iddiasıyla sergiledikleri tutumla ilgili olarak Yeni Akit'e açıklamada bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, "Dünkü olanlar maalesef MHP'ye saldırıydı. Kamuoyu önünde Milliyetçi Hareket Partisi'ni küçük düşürmek, halkın nezdinde MHP'de çok büyük bir iç kargaşa olduğu intibasını vermek, 'MHP bölünüyor, çatlıyor, büyük bir parça kopuyor' intibaı vermek için böyle bir faaliyet yaptılar" dedi.

"MHP'Yİ ELE GEÇİRME, ETKİSİZLEŞTİRME, İTİBARSIZLAŞTIRMA ÇABASI VAR"

"Burada MHP'yi ele geçirme, onu etkisizleştirme veya itibarsızlaştırma çabası var" ifadesini kullanan MHP'li Yalçın, şöyle devam etti: "Emri üst akıldan alıyorlar. Bu üst aklın bir ayağı Pentagon ise, bir ayağı da Pensilvanya'dır. Bunların Türkiye içindeki uzantılarında da iş dünyasından da insanlar var. Medyadaki sol ve liberallerin de aynı safta yer aldığını görüyoruz. Sol kalemlerin MHP'ye yönelik kalem oynatmasının sebebi bizce malum. Sözcü ve Cumhuriyet gazetelerinin yayın politikalarına bakınız, tek başına MHP'nin bitmesi için çaba sarf eden bir anlayış içerisindeler. Nedeni de 7 Haziran seçimlerinden sonra, hayalini kurdukları yüzde 60'lık blok içerisinde MHP'nin yer almamasıdır."

"O YAPI BİZE DOSYALAR GÖNDERMEYE ÇALIŞTI, REDDETTİK"

FETÖ'nün yıllardır MHP'ye yaklaşma, MHP'yi etkisi altına alma çabalarının bulunduğunun kamuoyunun da malumu olduğunu vurgulayan Yalçın, "Bizim 2009'dan beri bu malum cemaatle didişmemiz vardır. Özellikle 2010'da referandum öncesinde bu zıtlaşma en üst noktaya çıktı. Gülen 'Mezarından kalksın oy versin' dediğinde Genel Başkanımız kendisini Türkiye'ye davet etti. 'Gel buraya hesabını ver. Ne yapacaksan yap dedi' 2007'den beri Sayın Genel Başkanımızın cemaate yönelik açıklamaları, tenkitleri, ifadeleriyle ilgili dosya tuttuk.

Bu hususu sadece bugün söylemiyoruz. Restleşme, karşılıklı ifadelerin çatışması 2007'de başlıyor. O yapı, bize çeşitli dosyalar göndermeye çalıştı. MHP oradan gelenlerin hiçbirisini alıp görüş olarak ortaya çıkartmadı. Biz kendi araştırmamızı kendimiz yaparız. Öyle şey olmaz. Öyle olduğu takdirde bu partiyi vesayet altına aldırmış olurduk. Sayın Genel Başkan kesin bir dille oradan gönderilmek istenenleri reddetmiştir. Öyle olunca da elemanları vasıtasıyla partiyi ele geçirmeye çalıştılar" diye konuştu.

"ELE GEÇİRDİKLERİ ZAMAN PARTİYİ KARANLIK MAHFİLLERDE PAZARLAYACAKLAR"

"İçimizden bazı isimler onların etkisine kapılmış olabilir" diyen Yalçın, "Bir siyasi parti olarak toplumun değişik kesimlerinden isimleri değerlendirdik. Bunu MHP de uyguladı. Kontrollü yaptık. Ama ona rağmen içimizden bu tür isimler çıktı. Şimdi 'biz muhalefetiz' diyerek MHP'yi bitirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ele geçirdikleri zaman ne yapacaklar? O vesayete teslim edecekler. Karanlık mahfillerde partiyi pazarlayacaklar. Bu kadar basit."

"BU ŞAHSI 28 TANE HOLDİNG VE BÜYÜK İŞ ADAMI DESTEKLİYOR"

"Dün oraya giden genel başkan adaylarından paralel yapıya en yakın ismin kim olduğunu herkes biliyor. İsim olarak muhatap almak istemiyorum" diyerek adaylardan Meral Akşener'i işaret eden Yalçın, "Bu şahsın yaptığı harcamalar bile belli işadamları tarafından destekleniyor. 28 tane holding veya büyük işadamı destekliyor. Bu bizim tarafımızdan tespitli. Ekseriyeti o yapıya dahil. Çok ciddi bir şekilde destekliyorlar. Programlarını yapıyorlar. Ne yapmalarının gerektiği kendilerine telkin ediliyor. Bu kadar sistemli bir mücadele var işin arka planında" ifadelerini kullandı.

"MOĞULTAY DÖNEMİNDE BAŞLAMIŞ BİR HAKİME HANIM TARAFINDAN BU İŞ KOTARILDI"

Çağrı heyeti oluşturulması konusunda muhaliflerin aldırdığı karara ilişkin görüşünü "12. Sulh Hukuk'tan karar çıkarırken, Moğultay döneminde göreve başlamış bir hakime hanım tarafından bu iş kotarıldı. Buna rağmen mahkeme kararlarına saygılı olduğumuzu ifade ettik" diye aktaran Yalçın, hukuk sürecinin geleceğini şöyle dile getirdi: "Parti olarak hakkımızı arayacağımızı söyledik. Yargıtay'a gideceğimizi, oradan alınacak karara göre hareket edeceğimizi bildirdik. Biz bu yılın Ocak ayında olağan kongre kararını aldık zaten. 9 Ekim'de il ve ilçe kongrelerimiz başlıyor. İmzalar bize ondan sonra geldi. Mahkemeye bunları delil olarak sunduk. Bizim 63. Madde'de olağanüstü kongrenin toplanıp toplanmayacağı iki kademedir. İmza toplanır, fakat kararı MYK'ya bırakıyor. Mahkeme kararını temyize götürdük. Ama bu grubun niyetleri belli olduğu için 'illa kongre yapacağız' dediler. Öyle olunca da esasında gerek olmadığı halde Asliye Hukuk'tan tedbir kararı aldık. Asliye Hukuk kararında temyizin beklenmesi bildiriliyor. Bu bir tedbir kararıdır. Buna da sabretmediler. Bunu da hukuksuz saydılar. Bu kararlara uymamalarının temel sebebi şov yapmak.

"KARARIN DA GENEL MERKEZ LEHİNE ÇIKACAĞI GÖRÜŞÜNDEYİZ"

Orada ülküdaşlarımızın hayalleriyle oynadılar. Demek ki bu iyi niyetli bir davranış değil. Maceraperest bir davranıştır. Onlar da Pazar günü yapamayacaklarını görünce Yargıtay sonucunu bekleyeceklerini açıkladılar. İyi niyetli idiyseler nümayiş yapmadan bekleselerdi ya. Yargıtay karar verecektir. Biz bu kararın da genel merkez lehine çıkacağı görüşündeyiz. Çünkü delillerimiz haklı. Net bir sonuç alacağız."

Yalçın, sözlerini "MHP 47 yıllık çok köklü bir hareket. Devlet-millet menfaatine siyaset yapan bir hareket. Bu hareket 47 yıl boyunca çeşitli müşkülatlar görmüştür. Pek çok müşkülatlar görmüş fakat kendisini çekip çıkarmıştır. Dolayısıyla bu parti sahipsiz değildir. Bu parti kimsenin oyuncağı değildir. Ne Pentagon'a, ne Pensilvanya'ya ne HDP destekli sola bu partinin teslimi mümkün değildir" ifadeleriyle noktaladı.

"YÜZDE 60 BLOKA DESTEK VERMEYEN "MHP'DEN İNTİKAM ALMA PEŞİNDELER"

Semih Yalçın: "Dikkat ederseniz o günlerde bizi HDP ve CHP ile bir araya getirme gayreti vardı. Bu oyun da üst aklın bir oyunuydu. O oyunu da Pensilvanya talimatlandırıyordu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elinde yetki olmadığı halde, başbakanlık koltuğunu bize teklif etmesi, bizim de onu ahlaksız bir teklif olarak görüp reddetmemize çok içerlemişler. Onun intikamını almak gibi bir dertleri var.

"HDP'Yİ VE PKK'YI MEŞRULAŞTIRMA GAYRETİ..."

Şu anda dikkat edin CHP'nin haline, HDP'lileşmekten başka bir gidişatını biz görmüyoruz. Böyle bir yapı, o gün HDP'yi ve PKK'yı meşrulaştırma gayreti içerisindeydi. Yüzde 60'lık bloğu onun için kurma gayretindeydiler. MHP buna destek vermediği için şu anda bunun intikamı alınmaya çalışılıyor MHP'den."

YENİ AKİT