Şemdinli’deki terör saldırısına tepki

Şemdinli’deki terör saldırısına tepki

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırısını kınadı

ANKARA (AA) - Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak karakolunun olduğu bölgede PKK’lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyı kınadı.

Başkan Acehan, Şemdinli'deki Durak karakolunun önünde askerlerin yol kontrolü sırasında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce bomba yüklü kamyonetle yapılan bombalı hain saldırıyı şiddet ve nefretle kınadığını belirtti.

Türkiye'nin bölgesinde güçlendikçe terör saldırılarının arttığına işaret eden Başkan Acehan, terör ve işbirlikçilerinin hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacağına ve ülkenin ilerlemesini engelleyemeyeceğini vurgu yaparak şunları kaydetti:

"Yaşanan hain saldırı sonucu 9 askerimiz şehit olurken, 8 vatandaşımız da hayatını kaybetmiştir. Ayrıca aynı saldırıda 27 kişi ise yaralanmıştır. Üstüne basarak şunu belirtmek isterim ki hiçbir zalim, hiçbir hain, hiçbir katil, hiçbir terör örgütü ve bunları himaye eden yerli ve yabancı işbirlikçiler amaçlarına ulaşamayacaklardır. Yedi düvele karşı mücadele eden Türkiye Cumhuriyeti, vatan hainlerinin alçakların oyununu bozacak güç ve kudrettedir.

Birlik, beraberlik kardeşlik böyle zamanlarda daha öne çıkan asli unsurdur. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olan dönemden geçtiğimize inanıyorum. Biz birbirimize kenetlendiğimiz sürece hiçbir terör olayının asla başarılı olması mümkün değildir. Bu hain bombalı saldırıyı şiddetle ve nefretle lanetliyor, saldırıda hayatlarını kaybeden şehit askerlerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, yaralı asker ve vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :