Selva ve Adese Anadolu’nun En Büyükleri Arasında

Selva ve Adese Anadolu’nun En Büyükleri Arasında

Türkiye ekonomisine önemli katkılarda bulunan İttifak Holding’in iki iştiraki, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Anadolu 500 listesinde yer alarak başarılarını tescilledi

İttifak Holding, Ekonomist dergisinin her yıl düzenlediği “Anadolu'nun En Büyük Şirketleri Listesi”ne Adese ve Selva ile girdi. Geçtiğimiz yıla göre Anadolu 500 listesinde 70 sıra birden yükselerek 266’ıncı sıraya çıkan Selva, gıda kategorisinde 81’inci sırada yer alarak yükselişini sürdürdü. Adese ise ticaret hizmet kategorisinde 28 firma içerisinde 3’üncü olurken, genel listede de 49’uncu sırada yer aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve İcra Kurulu Başkanı Tahir Atila, Anadolu’nun en önemli kurumsal yapılarından biri olduklarının altını çizerek; “Grubumuz büyüme ve gelişimini sürdürüyor. Sağladığımız istihdam, ürettiğimiz katma değer ve yaptığımız yatırımlarla Anadolu’nun kalkınması için üzerimize düşeni layığınca yerine getirmeye çalışıyoruz. İttifak Holding olarak çeyrek asırdır birlikte başarabilmenin en güzel örneklerinden birisini sergiliyor, oluşturduğumuz değerleri dünyanın dört bir tarafına ulaştırıyoruz. Markalarımızın kendi pazarlarında paylarını artırmalarının yanı sıra Konya’nın da ülkemizin ekonomi liginde ön sıralarda yer alması için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

SELVA BÜYÜK BİR GIDA ŞİRKETİNE DÖNÜŞÜYOR

Selva’nın bir makarna markası olma kimliğinin ötesinde büyük bir gıda şirketi olma yolunda hızla ilerlediğine dikkat çeken Atila,  “Selva, makarna ihracatını her geçen yıl büyütürken, ürün portföyünü de zenginleştiriyor. Makarna ve un üretimi ile yola çıkan markamız, bugün ulaştığı geniş ürün yelpazesi ile sektörde fark yaratmaya devam ediyor. Portföyümüze buğday ruşeymi, yulaf kepeği ve buğday kepeğinden oluşan sağlıklı yaşam ürünlerinin yanında galeta unları, nişasta çeşitleri, bulgur çeşitleri ile lazanya ve Tagliatelle’den oluşan premium ürünlerimiz başta olmak üzere 24 yeni ürün ekledik. Makarna ve un üreticisi olarak bilinen şirketimiz, son dönemde artırdığı ürün çeşitliliği ile geniş bir ürün yelpazesine kavuştu” dedi.

ADESE VERİMLİLİK ODAKLI BÜYÜYOR

Atila, “Grubumuzun lokomotifi olan perakende şirketimiz Adese için Orta Anadolu’da, Konya’nın merkezde olduğu dairesel bir büyüme planı çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2014 itibariyle mağaza modernizasyonlarımızın birçoğunu tamamladık. Perakende sektörünün en önemli başarı göstergelerinden biri olan metrekare verimliliğini her zaman ön planda tutuyoruz. Bu çerçevede sektör ortalamasının üzerinde verimlilik oranları yakalayarak oldukça başarılı bir yıl geçirdik. Yatırımlarımıza verimlilik ekseninde şekil vermeye devam edeceğiz” diye belirtti.

Atila, “Kurumsal hedeflerimizi gerçekleştirme ve Anadolu’nun kalkınması noktasında birlik ve beraberlik içerisinde yürüdüğümüz yolda, başta çalışanlarımız olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.