Selva Gıda, İSO İkinci 500 Listesi’nde

Selva Gıda, İSO İkinci 500 Listesi’nde

İSO, "Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırmasının 2017 yılı sonuçlarına göre; İttifak Holding’in gıda sektöründeki şirketi Selva, bu yıl da ikinci 500'de yer alarak başarısını sürdürdü.

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) "Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" 2017 yılı araştırma sonuçları açıklandı. İttifak Holding çatısı altında 1988 yılından bu yana faaliyet gösteren Selva Gıda, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ikinci 500'de yerini aldı.

Makarna ihracatını her geçen yıl büyütürken, ürün portföyünü de zenginleştiren Selva Gıda, 2007 yılından bu yana ülkemizin markalı makarna ihracat lideri konumunda bulunuyor. 1988 yılında un, irmik, makarna üretimi ile faaliyetlerine başlayan şirket, zamanla ürün çeşitliliğini artırarak hububat orijinli bir gıda şirketine dönüştü. Portföyüne yeni eklediği besleyici ve fonksiyonel ürünler ile sektörde fark yaratmaya devam eden Selva Gıda, hem iç hem de dış pazarda gösterdiği başarılı performansı ile dikkat çekiyor.

ÜLKEMİZİN KALKINMASI İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ

İSO ikinci 500 sonuçlarını değerlendiren Selva Gıda Genel Müdürü Özkan Koyuncu, ikinci 500’ün 2017 listesinde de yer alarak başarılarını sürdürdükleri için onur duyduklarını ifade etti. Koyuncu; “Ülkemizin kalkınmasında pay sahibi olmak ve bu payı artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Anadolu topraklarından çıkan ürünlerimizin yüzde 50’sinden fazlasını dünyanın 80’den fazla ülkesine ihraç ediyoruz. Ayrıca, dünyanın dört bir yanına ürünlerimizi ulaştırmakla kalmıyor, uluslararası platformlarda, ürünlerimizle hatırı sayılır ödüller kazanıyoruz. Kazandığımız her başarı, bizlere daha iyisini yapmak için güç veriyor. Yeni Türkiye’nin inşa edildiği bu dönemde sektörümüzün önemli oyuncularından biri olarak var gücümüzle çalışmaya, yarınlarımızın daha müreffeh olması için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz” dedi.