SELSİAD'dan Vali Erol'a ziyaret

SELSİAD'dan Vali Erol'a ziyaret

Kısa adı SELSİAD olan Selçuklu Sanayici İşadamları ve Serbest Meslek Mensupları Derneği Genel Başkanı İsmail Hakkı Kolat ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Konya Valisi Muammer Erol'u makamında ziyaret ederek bir süre görüştü

SELSİAD Genel Başkanı İsmail Kolat, Konya'da Mart ayında kurulan ve aradan geçen kısa süre içerisinde önemli çalışmalara imza atan derneklerinin Konya'nın sorunlarını takip etmek için yola çıktığını, bugüne kadar tarafsız olarak çeşitli raporlar hazırladıklarını, amaçlarının sorunları anlatırken çözümleri de beraberinde sunmak olduğunu söyledi.  Konya ekonomisinin günden güne büyüdüğünün ve geliştiğinin altını çizen Kolat, ancak yine de önemli sorunların bulunduğunu, Organize Sanayi Bölgesindeki arsa fiyatlarının çok yüksek olduğunu, bu yüzden de bir çok sanayicin teşvik bölgesinde daha avantajlı olan Aksaray'a gittiklerini, sanayicilerin makine parkına ayıracakları bütçeyi arsaya ayırdığını, bu yüzden de yeterli üretimin yapılamadığını, fiyat ayarlamasının bir kez daha gözden geçirilmesinin gerektiğini ifade etti.

Konya'nın en önemli sorunlarının başında da ulaşımın geldiğini anımsatan Kolat, "Üretilen ürünlerin limanlara ulaşması noktasında atılan adımların hızlandırılması gerekiyor. 2023 hedefine daha erken ulaşmak için Konya'nın biran önce limanlara ulaşması gerekiyor" dedi.

Konya Valisi Muammer Erol'da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Konya ekonomisinin günden güne büyümesinde Konyalı sanayicilerin emeğinin büyük önemimin olduğunu belirtti. Vali Erol, ulaşım noktasında ciddi adımların atıldığını, Ulaştırma Bakanının bu konuda ciddi gayretleri olduğunu söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Konya için bir şans olduğunu, Davutoğlu'nun Konya'ya çok önem verdiğini de belirten Vali Erol, "Önümüzdeki  hafta  Ekonomi Bakanımızın öncülüğünde 'Konya'nın bugünü-yarını' konulu bir toplantı yapılacak. Bu toplantıda önemli kararların alınmasını bekliyoruz. Ayrıca, Karapınar'daki  Enerji İhtisas Bölgesinin de devreye girmesiyle birlikte Konya, ekonomik anlamda ülkenin önemli merkezlerinden birisi olacaktır" dedi. Vali Erol ayrıca  Konya'nın tarihi bir şehir olduğunu, büyümek isterken tarihi dokuya da zarar verilmemesi gerektiğini de belirterek, "Maalesef plansız büyüyoruz. Bu bizi korkutuyor. Mesela Beyşehir'de Organize sanayinin ne işi var? Beyşehir tamamen Turizm bölgesi olmalı.  Büyüyeceğiz diye yarınlarımızdan olmayalım. Konya, kolay ulaşılabilen, rahat yaşanılabilen bir yer olmalı" diye konuştu. Vali Erol,  Konya'da yaklaşık 35 bine yakın Suriyeli bulunduğunu, bunlarla ilgili çalışmalarında aralıksız devam ettiğini, kaçak olarak çalıştırılan Suriyelilerin işverenlere karşı ağır yükümlülükler bulunduğunu da anımsattı.

Ziyarette SELSİAD Yönetim Kurulu üyeleri Ömer Faruk Meydan, İbrahim Azman, İsmail Haydaroğlu, Bayram Meşe, Sıtkı Aköz,  Önder Kelek, Melahat Ürkmez, Mahir Çınar, Mehmet Sertçakar ve Mustafa Sabri Bağcı'da hazır bulundu.