SELSİAD'DAN 16 firmaya tebrik

SELSİAD'DAN 16 firmaya tebrik

Selçuklu Sanayici İşadamları Derneği (SELSİAD) Genel Başkanı İsmail Hakkı Kolat, Türkiye'nin ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu listesine giren Konyalı firmaları tebrik etti

 Konyalı firmaların günden güne büyüdüğünü ve markalaşma yolunda önemli adımlar attığını söyleyen Kolat, "Konya firmalarının büyümesi hem Konya’nın, hem de Türkiye’nin gelişerek zenginleşmesinde itici güç olacaktır dedi.

Son iki yılda firma sayısının arttığını, 2012’de 15, 2013 yılında 16 Konya firmasının sıralamada yer aldığını anımsatan Kolat, " Umarım gelecek yıllarda bu rakamlar daha da artacaktır. Bu firmalarımız ve bunların arkasından gelen firmalarımız  mutlaka kendilerine yeni hedefler belirlemelidir. Çünkü, küreselleşen dünyada da hedefi olmayan firmaların    yaşama şansı yoktur. ARGE çalışmaları ve teknolojiye olan yatırım firmalarımızın geleceği açısından çok önemlidir. Buna önem veren firmalarımızın sayısı artmalıdır" diye konuştu. 
İkinci 500 büyük sanayi kuruluşu listesine giren Konyalı firmalarla gurur duyduklarını söyleyen Kolat,  "Gelecek yıl bu rakamın üzerine çıkacağımızdan hiç endişem yoktur. Konya bu potansiyele sahiptir. Eğer büyük firma sayısını artırır, marka firmalarımızı çoğaltırsak, 2023 hedefine doğru emin adımlarla ilerlemiş oluruz" dedi.