SELSİAD; barışı savaşla sağlayacağız!

SELSİAD; barışı savaşla sağlayacağız!

Selçuklu Sanayici İşadamları Serbest Meslek Mensupları Derneği (SELSİAD) Genel Başkanı İsmail Hakkı Kolat, Zeytin Dalı operasyonu'na tam destek verdi

Selçuklu Sanayici İşadamları Serbest Meslek Mensupları Derneği (SELSİAD) Genel Başkanı İsmail Hakkı Kolat, “Zeytin Dalı” harekâtı dolayısıyla yayınladığı mesajda, Hatay sınırında, Türkiye’nin güvenliğini sağlamak için PYD/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine yönelik harekâtı değerlendirerek, “Türkiye, bir NATO ülkesi olarak uluslararası anlaşmalara istinaden, haklarını kullanarak bu operasyona başladı. Burada asıl ironik olan barışın savaşla sağlanmasıdır. Ulusal birlik ve beraberliğimizle örtüşerek bütün dünyaya asıl ve temel amacımızı, barışın sembolü olan “Zeytin Dalı”nı uzatarak gösterdik” dedi.

Kolat, ABD’yi kınadığını dile getirerek, “ABD, binlerce kilometre öteden YPG üzerinden bölgede, yani Kuzey Suriye’de üç kanton devletçik kurmak ve o kuracağı devletçiklere uluslararası platformda tanınmasını sağlayarak statü kazandırnak için planlar yaparak hedefine ulaşma yolunda acımasızca kan döktürmeye devam etmiştir. Bu aşamada, dünyaya hükmeden iki büyük devletten birisi olan ABD ile dış politikamız ayrışmıştır. Türkiye artık ABD’nin stratejik müttefiki değil; Rusya’nın konjonktürel müttefikidir” değerlendirmesini yaptıktan sonra, “Afrin’de güvenliği sağlamak üzere terör örgütlerine yönelik başlatılan bu harekâtta devletimizin ve ordumuzun yanındayız. Vatanımız bir ateş çemberiyle sarılmış durumda; birlik olmaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Allah ordumuzu muvaffak etsin” dedi.