Selçukya’da sevda şiirleri

Selçukya’da sevda şiirleri

Pazartesi günleri geleneksel olarak, Konya Büyükşehir Belediyesi Kılıçaslan Konferans Salonunda düzenlenen Selçukya Şiir Akşamları'nın gündeminde aşk şiirleri vardı.

 Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı, Hukukçu Yazar Fatma Şeref Polat'ın açılış konuşması ile Şark Edebiyatı ve Türk Kültüründe aşk şiirlerinin önemine işaret edilerek, ilahi aşk, mecazi aşk, peygamber, vatan, bayrak , memleket sevdasına kadar geniş bir yelpazede yer alan şiirlerin yeni örneklerinin edebiyatımıza kazandırılmasında fayda bulunduğu vurgulandı. Programa katılan şairler, Hasan Ukdem ,Saliha Değirmenci Yavaş, Ahmet Şener, Tayyar Yıldırım, Demet Esen, Devriş Ahmet Şahin, Kazım Öztürk, İbrahim Demirtaş, Tayyip Sağ, Yakup Çak, Ferhat Pekedis, Nesrin Erkan Sabuncu, Eva Eker,Hasan Karaca, Ahmet Sabuncu konu ile ilgili son yazdıkları şiirleri seslendirdiler. Hikmet Peker, Nazlı Akdağ , Gökhan Kalkan ise ünlü şairlerden şiirler okudular.

selcukya’da-sevda--(1).jpg

ERSÖZ’DEN SELÇUKYA KONUKLARINA HEDİYE

Dinleti sonunda Şair ve Yazar Salih Sedat Ersöz yakın zamanda ahirete irtihal eden babası, Konya’nın seçkin simalarından Veyis Ersöz ile anılarını kaleme aldığı yeni kitabı , Hizmetle Geçen Bir Ömür ; Babam Veyis Ersöz ve Yaşadıklarımız ile Aydan Arı Günden Duru ve Arzın Kalbine Yolculuk isimli kitaplarını Selçukya Konuklarına armağan ederek imzaladı. Teşekkür konuşması ve hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.

selcukya’da-sevda--(2).jpg

selcukya’da-sevda--(3).jpg