Selçukya Şiir Akşamları devam ediyor

Selçukya Şiir Akşamları devam ediyor

Selçukya Şiir Akşamları” etkinliklerine, Konya Büyükşehir Belediyesi Kılıçaslan Konferans Salonunda devam ediliyor.

 

Konya Fikir Sanat Kültür Adamları Derneği tarafından geleneksel hale dönüştürülen ve bu yıl ikinci sezonuna başlanan “Selçukya Şiir Akşamları” etkinliklerine, Konya Büyükşehir Belediyesi Kılıçaslan Konferans Salonunda devam ediliyor.

10-16 Kasım Atatürk Haftası ile alakalı yaptığı veciz konuşmayla programın açılışını yapan Konya Fikir Sanat Kültür Adamları Derneği Başkan Vekili Hukukçu Yazar Fatma Şeref Polat  konuşmasını Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 80.yıl dönümünde rahmet, minnet ve özlemle  yad ediyoruz  ifadeleri ile sonlandırdı.

ŞİİR ŞÖLENİ

Selçukya Şiir Akşamlarının sevilen isimlerinden  Ahmet Şener'in geçtiğimiz günlerde yayımlanan   '' Gönülden Damlalar ''  adlı ilk şiir kitabı ile Gazeteci Yazar Hikmet Peker'in Er Meydanı 3 adlı kitabının tanıtıldığı program, Konya'nın sevilen şairlerinden Hidayet Çakır'ın kendine has üslubu ile seslendirdiği özgün şiirlerle devam etti. Dernek Üyesi İsmail Detseli'nin kendi kaleme aldığı 10 Kasım şiirinin akabinde programda ,Hasan Karaca, İbrahim Demirtaş  ve Halime Bal  tarafından Atatürk  şiirleri seslendirildi. Salih Sedat Ersöz, Mustafa Remzi Samancı  ve Ebru Mut'un yanı sıra katılımcı  bir çok şair ve yazarın şiir sunumu olduğu programda Saliha Değirmenci Yavaş'ın okuduğu Şehit Anası  adlı şiir  dinleyicilere duygulu anlar  yaşattı. Program ,Aşık Bizari'nin seslendirmiş olduğu deyişlerin ardından günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

selcukya-siir-aksamlari-devam--(2).jpg