Selçuk’un not sistemi öğrencileri mağdur etti

Selçuk’un not sistemi öğrencileri mağdur etti

Not hesaplama sistemini değiştiren Selçuk Üniversitesi, sistemde yaşanan problemden dolayı öğrencileri mağdur etti. Notların açıklanmasının gecikmesinden dolayı öğrenciler memleketine gidemedi.

Selçuk Üniversitesi Not hesaplama sistemini değiştirdi. Eylül’den itibaren bağıl sisteme geçiş yapıldı, fakat öğrencilerin bilgilendirildiği site daha bir kaç gün önce devreye girdi. Fakat geç kalındığı için, bir türlü sorunu çözemediler. Hocalar notları girmesine rağmen öğrenciler notları göremiyor. Bu nedenden dolayı bütünlemeler ertelendi. Ertelenen bütünlemelerle birlikte memleketlerine gitmek için hazırlanan öğrencilerin tüm planları alt üst oldu.

Selçuk Üniversitesi resmi sitesinden konuyla ilgili şu açıklamalara yer verildi.

2016-2017 Eğitim-Öğretim döneminde uygulamaya konulan Bağıl sistem ile ilgili öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizden çok sayıda olumlu geri dönüşler alınmıştır. Ancak bazı öğretim üyelerimizin sınav sonuçlarını sisteme girmemesi ya da yanlış girişler nedeni ile sıkıntılar yaşanmaktadır. Sınav sonuçlarının açıklanması ile ilgili sürecin tamamlanmasının 1 Şubat 2017 tarihine bırakılabileceği öngörülmektedir. Bu nedenle 30 Ocak 2017 tarihinden itibaren başlayacak olan bütünleme sınavları ile ilgili sorun yaşanmaması için henüz sınav sonuçları açıklanmayan programlarda bütünleme sınavlarının ertelenmesi ve sınav tarihlerinin belirlenmesi kararı Dekan ve Müdürlerimize bırakılmıştır. Yapılan ertelemenin öğrencilere duyurulması birim yöneticilerinin sorumluluğundadır. Akademik personel, öğrenciler ve ilgililere önemle duyurulur.

Öğrenciler ise seslerini duyurabilmek için twitter üzerinden #Selçukünibağılsistemmağdurları adı ile Hashtag açtılar ve sorunlarını dile getirdiler. İşte öğrencilerin o twitleri:

Baytar Hanım ‏@BayanZenobia 

Bizde sınavlar bitti diye bi rahatlık yok tamam mı çünkü bütlere bile giremedik

PINAR ‏@p_gumus_pr 

Hocam sistemin düzeltilmesine, alınan biletlerin boşa gitmemesine,sınavların ertelenmemesine 'EVET'

fatih doğan ‏@asdfgktp 

 Yapılan hatalar,zamansız girişimler sadece öğrencilerin mağduriyetiyle sonuçlandı.Öncelik öğrenci olmalıdır.

HknKls ‏@hkn_kls 

 Lafa geldimi Selçuk Türkiye'nin en önde gelen üniversitelerinden.Hadi bakalım nasıl kalkcanız bunun altından

Aydın Mert Çelik ‏@amertcelik 

Rektöründe hocalarında suçu yok. Hocamla konuştum notları 3 kere girmişler ama sisteme geçmiyor.

Tuğçe ‏@tugcellogil 

Okul açılış tarihi de ertelensin adalet yerini bulsun

memleket.com.tr