Selçuk’tan ücretsiz servis ve konaklama hizmeti

Selçuk’tan ücretsiz servis ve konaklama hizmeti

Selçuk Üniversitesi (SÜ) 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlamasına sayılı günler kala, kayıt işlemleri için Konya’ya gelecek 19 bin öğrenci ve aileleri için otogar ve tren garında karşılama ve danışma masaları oluşturuyor

‘Takip Et Gönüllüleri’nin görev alacağı masalarda kayıt için gelen öğrenci ve aileler yönlendirilecek, kayıt yaptıracakları okulun binasına kadar ücretsiz servis hizmeti verilecek. Ayrıca konaklamak isteyen öğrenciler için Selçuk Üniversitesi’ne bağlı Atatürk Yurtları’nda 1 geceliğine ücretsiz olarak konaklama imkanı verilecek.

YURTLARDA ÜCRETSİZ KONAKLAYACAKLAR

Bu yıl 1-5 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacak olan yeni kayıt işlemleri sırasında Konya’ya gelecek öğrenci ve ailelerin herhangi bir sıkıntı yaşamaması için üniversite yönetimi tarafından gerekli tüm önlemler alındı. Geçen yıllarda olduğu gibi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Konya Büyükşehir Belediyesi Otobüs Terminali ve Tren Garı’nda Selçuk Üniversitesi’ne ait karşılama ve danışma masaları oluşturulacak. Üniversite öğrencileri ve personelinden oluşan ‘Takip Et Gönüllüleri’ kayıt için gelen öğrenci ve velilere danışmanlık hizmeti verecek. Ayrıca hem otobüs terminali hem de tren garında hazır bulunacak üniversiteye ait servisler öğrenci ve velileri Alaeddin Keykubat Kampüsü içindeki kayıt yaptıracakları fakülte, meslek yüksekokulu ve yüksekokulların önüne kadar ücretsiz olarak götürecek. Tüm kayıt işlemleri, ilgili fakülte, meslekyüksekokulu ve yüksekokulların bünyesinde yapılacak. Geçici kimlik kartları ile kayıt işlemlerini tamamlayan öğrenciler isteğe bağlı olarak üniversiteye ait Atatürk Öğrenci Yurtları’nda 1 gün süreyle ücretsiz olarak misafir edilecek. Ebeveyinler için ise 1 geceliğine kişi başı 20 TL’den konaklama imkanı verilecek.

Öğrenciler ikinci öğretim harç ücretlerini Konya’da ya da kayıt işlemine gelmeden önce bulundukları şehirlerdeki Vakıflar Bankası şubelerine yatırabilecek.