Selçuk’ta yemek çilesi!

Selçuk’ta yemek çilesi!

Selçuk Üniversitesi Sosyal Tesisleri yemekhanesinde, öğle saatlerinde yemek yiyecek öğrenciler, giriş çıkışların tek kapıdan sağlanmasından dolayı özellikle öğle saatlerinde metrelerce kuyruk oluşmasından yakındı.

Selçuk Üniversitesi’nin öğrencilerine sağladığı kolaylıklar arasında olan uygun fiyata yemek vermesi, uzun kuyrukları da beraberinde getirdi. Alaaddin Keykubat Kampüsü içindeki Sosyal Tesisleri Yemekhanesi’nde  günlüğü 2 liradan verilen yemek menüleri öğrenciler tarafından yoğunlukla tercih ediliyor. Yemeklerin güzel ve uygun fiyata olması özellikle öğle saatlerinde yemekhanenin önünde uzun kuyrukların oluşmasına neden oluyor. Her gün öğle saatlerinde yemek bekleyen öğrenciler bu durumun yetkililer tarafından çözüme kavuşturulmasını istiyorlar.

selcuk-universitesi--(5).jpeg

1 SAATTE GELMEYEN SIRA

Hafta içi Sosyal Tesislerin önünde öğrencilerin oluşturduğu yemek kuyruğu saatlerce sürüyor. Saat 12.00 ile 13.30 arası mahşer yerine dönen yemekhanenin önünde öğrencilerin birçoğu bir saate yakın yemek sırası bekliyor. Sırada bekleyen arasında olan Türk Dili ve Edebiyat Fakültesi bir öğrenci, “Üniversite tarafından yapılan bu uygulama çok güzel. Burada öğrenciler, sağlıklı yemeği uygun fiyata yiyor. Fakat burada oluşan sıra yoğunluğu bizleri yemek yemekten alıkoyuyor. Bazı zamanlar yemek yiyecek olsak bile sıra yoğunluğundan dolayı vazgeçiyoruz” dedi.

selcuk-universitesi--(3).jpeg

KAPILAR ARTIRILSIN 

Yemekhane önünde oluşan kalabalıktan bunalan ve çözüm isteyen öğrenciler, giriş çıkış kapılarının fazlalaştırılmasını istiyorlar. Metrelerce oluşan yemek kuyruğunun tek kapıdan kaynaklandığının altını çizen öğrenciler, birkaç tane daha giriş çıkış kapısı yapılmasını dile getirdiler. Aynı zamanda giriş çıkışlarda da sıkışıklık olduğunu söyleyen öğrenciler bu durumdan dolayı bazı tartışmaların da yaşandığını belirttiler.

yemekhane.jpg

YEMEKLER ELLERİNDE MASA BEKLİYORLAR

Sosyal Tesisler yemekhanesinin kapısı önünde oluşan kalabalığın görüntüsü yemekhane içinde adeta çileye dönüyor. Bir saat sıra bekleyen öğrenciler içeri girdiklerinde ise yemek masalarından yer bulamıyor. Yemeklerini alan öğrenciler bir süre ayakta durarak boşalan masalara oturarak yemeklerini yiyor.

selcuk-universitesi--(1).jpeg

YOĞUNLUK HER YIL ARTIYOR

Üniversite tarafından yaklaşık 12 yıldır öğrenciler düşünülerek yapılan bu uygulama öğrenciler tarafından yoğunlukla tercih ediliyor. Her yıl artan öğrenci sayısı ve öğrencilerin kişisel maliyetlerinin artması nedeniyle sosyal tesislerde yemek yiyen öğrenci sayısı da bunu bağlı olarak artıyor. Yemekhanenin artık yetersiz geldiğini söyleyen öğrenciler yetkililerden bu yoğunluğa kesin çözüm bulunmasını talep ediyor.

Öte yandan üniversite yetkilileri yaptığı açıklamada, Sorun birkaç defa bizlere kadar ulaştı. İlgili çalışmaları başlattık. Çok kısa sürede yeni giriş kapıları açarak sorunu çözeceğiz" dedi.

Servet R. Çolak – Memleket